Life

Alimentul comunist care a devenit vedetă în restaurante și brutării. Se vinde ca pâinea caldă

Produsul comunist care este foarte apreciat în restaurante și brutării. E la mare căutare în rândul celor care vor să-l testeze.
29.05.2025 | 23:29
Alimentul comunist care a devenit vedeta in restaurante si brutarii Se vinde ca painea calda
Un aliment comunist a început să apară în restaurante și brutării. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Foarte multe persoane vor să savureze alimentul comunist care a devenit vedetă în restaurante și brutării. Se vinde ca pâinea caldă în România pentru că stârnește amintiri unora. Nu este neapărat despre nostalgie, ci despre gust.

Alimentul comunist, vedetă în restaurante și brutării

În restaurantele și brutăriile artizanale din țara noastră a început să-și facă prezența un produs comunist. Acesta este foarte apreciat și este la mare căutare în rândul celor care vor să-l testeze pentru prima oară.

ADVERTISEMENT

Alimentul este achiziționat în număr mare de cei care s-au născut în perioada comunistă. Acesta este parizeul care este reinterpretat în numeroase bucătării. Sandwich-ul cu acest mezel și cu muștar a ajuns viral în social media.

Cei care vor să știe ce gust și ce textură are trebuie să scoată din buzunar aproximativ 20 de lei. Un brutar român atrage atenția asupra faptului că nu este vorba de un preparat care ar putea să fie consumat zilnic.

ADVERTISEMENT

Parizerul, alimentul comunist care a revenit în forță

Alimentul comunist – parizerul – ține de foame și nu lipsește din restaurante și brutării. În unele și-a găsit un loc notabil în meniu. Este vândut de patroni drept o mâncare care amintește de gusturile de acasă. Are forma unui burger.

„Este un pesmet mai gros de origine din Japonia, l-am pus într-o chiflă de tip burger, japoneza aia care se împărţea duminica la biserică. La bază este muştarul, sus este gratinat cu un caşcaval de Ibăneşti.

ADVERTISEMENT

Are o maioneză făcută de casă şi salată verde. În forma aceasta costă 45 de lei”, a spus proprietarul unui local din România, Bogdan Alexe, despre parizerul care i-a cucerit pe clienți, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, inginerul în biotehnologii alimentare, Dana Pop, susține că prima rețetă de parizer datează din anul 1944. Preparatul de la acea vreme a fost de inspiraţie germană. Alimentul era foarte dens și a început să fie mai fin abia în anii 70.

Tags: