Life

Alimentul consumat de mulți români care poate provoca mari probleme. În cantități mari, e otrăvitor

Alimentul consumat de mulți români care poate provoca probleme serioase de sănătate. Poate fi otrăvitor în cantități mari.
01.06.2023 | 15:04
Alimentul consumat de multi romani care poate provoca mari probleme In cantitati mari e otravitor
Alimentul care poate provoca mari probleme de sănătate. Mulți români îl consumă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, alimentul care este foarte recomandat în diete și pe care îl consumă mulți români poate provoca probleme grave de sănătate, fiind otrăvitor în cantități mari. Se regăsește și în anumite preparate.

Alimentul consumat de mulți români care poate provoca mari probleme

Printre cele mai recomandate alimente în diete se numără migdalele, deoarece sunt foarte sănătoase. Cu toate acestea, nu trebuie consumate în cantități mari, altfel pot duce la diverse probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Migdalele se regăsesc în multe preparate, cum ar fi salate sau deserturi. Sunt benefice pentru organism datorită conținutului de nutrienți, tocmai de aceea fiind și adesea recomandate în curele de slăbire.

Consumul în exces de migdale are și efecte secundare, potrivit specialiștilor. Cei care consumă în mod exagerat acest aliment pot avea parte de disconfort, iar starea generală de sănătate poate fi afectată.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ai mare grijă dacă migdalele au un gust amar. Acestea pot provoca otrăvire cu cianură dacă sunt consumate în cantități mari. Migdalele amare pot să conțină o concentrație de acid cianhidric (HCN) de 40 de ori mai mare decât în cazul celor dulci.

Din cauza hidrolizei enzimatice a acidului cianhidric din migdalele amare, te poți alege cu tulburări respiratorii sau chiar probleme de sănătate mintală. În cazuri extreme, se poate ajunge la deces. Femeilor însărcinate sau care alăptează le este recomandat să limiteze consumul de migdale, potrivit Pinkvilla.

ADVERTISEMENT

Unul dintre efectele secundare a consumului excesiv de migdale este constipația. Deși conțin fibre dietetice, migdalele pot duce și la constipație dacă nu bei suficientă apă în cazul în care consumi prea multe.

Totodată, dacă mănânci cantități mari din acest aliment poți dezvolta și alte probleme gastrointestinale, cum ar fi balonarea, diareea și durerile abdominale.

ADVERTISEMENT

Migdalele pot provoca alergii, chiar dacă sunt alimente sigure pentru majoritatea oamenilor. Cei diagnosticați cu o alergie la alune sau nuci nu trebuie să consume deloc oleaginoase, inclusiv migdale.

Câte migdale poți mânca zilnic pentru a nu avea probleme cu greutatea

Este recomandat să consumăm aproximativ 30 de grame de migdale pe zi. În plus, trebuie să optezi pentru consumul de migdale crude și nu prăjite, astfel încât să menții controlul nutrițional optim.

Consumul excesiv de migdale poate provoca și arsuri la stomac, cauzate de refluxul de acid din esofag. Din cauza faptului că sunt bogate în grăsimi, migdalele trebuie consumate în cantități reduse.

În cazul în care mănânci migdale pentru a scăpa de problemele cu greutatea, consumul în exces poate provoca exact efectul opus. O porție de 30 de grame de migdale conține aproximativ 160 de calorii. Dacă le consumi pe lângă alte alimente procesate sau nesănătoase, te poți trezi cu câteva kilograme în plus.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, cel mai bine este să înlocuiești gustările obișnuite cu un pumn de migdale. În acest fel, vei evita creșterea în greutate.

Fiind alimente foarte bogate în vitamina E, migdalele sunt sănătoase mai ales pentru creșterea părului. Dacă consumi prea multe însă, poți ajunge să ai o supradoză de vitamina E în organism, lucru care poate provoca grave probleme de sănătate, din cauza faptului că este împiedicată coagularea sângelui.

Migdalele sunt bogate și în oxalați, iar persoanele care au pietre la rinichi ar trebui să evite să consume acest aliment în exces. Oxalații pot duce la creșterea riscului de a suferit disfuncții renale și de a se forma pietre la rinichi.

ADVERTISEMENT
Tags: