Life

Alimentul de care Florin Dumitrescu se ferește. Spune că e nociv pentru sănătate. ”Trebuie să știi ce cumperi”

Florin Dumitrescu se ferește de un anumit aliment din comerț. Juratul de la Chefi la Cuțite spune că acesta este nociv pentru organism.
10.06.2023 | 16:09
Alimentul de care Florin Dumitrescu se fereste Spune ca e nociv pentru sanatate Trebuie sa stii ce cumperi
Alimentul de care Florin Dumitrescu se ferește. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu trage un semnal de alarmă cu privire la acest aliment. Românii sunt înnebuniți după el, însă dacă nu sunt atenți la ce cumpără, ajung să se confrunte cu probleme e sănătate, avertizează juratul Chefi la Cuțite.

Ce aliment evită Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu este de departe unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Evident, acesta știe cum sunt preparate anumite produse, dar și cât de periculoase pot fi pentru organismul nostru.

ADVERTISEMENT

Bucătarul are grijă să evite acest aliment din comerț, spre exemplu și alege să-l prepare acasă. A avut parte de o experiență memorabilă cu el și tocmai din acest motiv, preferă să fie vigilent.

Juratul de la Chefi la Cuțite evită pâinea de la magazin. Deși este ieftină și evident, merge la orice preparat, în realitate, aceasta poate fi extrem de periculoasă. Contează enorm modul în care a fost preparată, dar și ce ingrediente conține.

ADVERTISEMENT

El a povestit o situație prin care a trecut un prieten de-al său care și-a deschis o brutărie. Un ingredient care era băgat în aluatul de pâine a curs dintr-un bidon și a făcut o gaură destul de generoasă în beton.

Adevărul despre pâinea din comerț

În opinia bucătarului, așa se întâmplă și în organismul omului. Toți cei care cumpără anumite produse din comerț fără să știe prea multe detalii riscă să fie în mare pericol. Iar această regulă se aplică în special atunci când un produs este foarte ieftin.

ADVERTISEMENT

Florin Dumitrescu alege să prepare pâinea acasă. El mănâncă o lipie simplă, doar cu făină și apă. Aceasta este alegerea cea mai bună pentru întreaga familie, iar bucătarul nu se plânge deloc.

”Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.

ADVERTISEMENT

Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat chef Florin Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de George Buhnici.

ADVERTISEMENT