Life

Alimentul delicios din România pe care puțini oameni îl bagă în seamă. Este ieftin, îl găsești la Lidl, Kaufland sau Auchan și te lingi pe degete după ce îl mănânci. E adus direct din Marea Neagră și are o carne mai sănătoasă decât a somonului

Ce aliment delicios tind românii să evite. Este ieftin și se poate cumpăra din supermarket. Se găsește și în Marea Neagră.
09.06.2024 | 10:00
Alimentul delicios din Romania pe care putini oameni il baga in seama Este ieftin il gasesti la Lidl Kaufland sau Auchan si te lingi pe degete dupa ce il mananci E adus direct din Marea Neagra si are o carne mai sanatoasa decat a somonului
Ce beneficii are alimentul asupra organismului. Sursa foto: BUNO Gourmet, pixabay, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În Marea Neagră se găsește un aliment extrem de delicios și bogat în nutrienți, dar pe care mulți români îl evită. Are o carne mai bună decât somonul și poate fi achiziționat din Auchan, Lidl sau Kaufland la un preț mic.

Ce aliment ieftin și bun evită românii

Este vorba despre un fruct de mare, foarte consumat în vacanțele de vară de pe litoral. Se găsește și se poate culege ușor din Marea Neagră și nu poate provoca leziuni, așa cum ar putea face-o un rac, un crab, un homar sau o caracatiță.

ADVERTISEMENT

Dacă v-am făcut curioși, aflați că este vorba despre midii. Ele se pot obține și prin acvacultură, o metodă ecologică la care apelează diferiți producători. Totuși, o fermă marină trebuie să fie amplasată într-o zonă curată.

Una dintre zonele cele mai curate ale coastei Mării Negre se află în golful Kaliakra din Bulgaria. Aici și cantitatea de lumină și de hrană sunt calitative, iar midiile se pot alimenta foarte bine, continuu. Cu ce se hrănesc midiile?

ADVERTISEMENT

Planctonul și zooplanctonul sunt resturi organice aduse de curenți și cu care se alimentează aceste fructe de mare. Ele filtrează apa prin procesul lor de hrănire. O midie poate filtra inclusiv agenții poluanți, ca bacteriile dăunătoare sau substanțele chimice toxice.

Cum ne ajută midiile organismul

Midiile au rolul de a purifica apa, de aceea este nevoie de prezența lor constantă în apă. De altfel, este nevoie de prezența lor și în organismul nostru, căci sunt un conținut de proteine, lipide, glucide, microelemente sau enzime și vitamine.

ADVERTISEMENT

Profilul nutritiv al acestor fructe de mare este compus din vitamina A, B, folat, B12 și minerale ca fosfor, zinc și mangan. S-au identificat în compoziția lor și acizi grași omega-3, care pot regla sănătatea inimii. Ei pot scădea riscul de atac de cord.

Mai aflați și că un consum regulat de midii facilitează întărirea dinților și a oaselor. Totodată, nu vă veți mai confrunta cu anemia, datorită conținutului de fier, care creează hemoglobina și mioglobina.

ADVERTISEMENT

Midiile au și capacitatea de a întări sistemul imunitar. Dacă le veți include adesea în meniuri veți observa că veți avea mai multă rezistență în fața infecțiilor virale și bacteriene. În același timp, midiile îmbunătățesc procesul de vindecare a rănilor și formează anticorpi.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României