Sunt unele alimente pe care mulți români nu știu să le prepare corect. Deși acestea au beneficii uimitoare pentru organism, pentru că nu se cunosc prea multe informații despre ele, unii aleg să le evite.
Natura ne oferă o mulțime de alimente din care putem alege. Avem o mulțime de fructe și de legume pe care ne putem baza și care ne satisfac nu doar nevoia de foame, dar ne asigură și vitaminele și minerale de care avem nevoie.
În general, cam orice poate fi gătit și transformat. În unele cazuri însă, putem ajunge în situația în care nu știm ce avem de făcut. Sunt anumite legume pe care românii nu știu să le prepare corect, spre exemplu.
Totodată, unele fructe, care sunt și delicioase, ajung să fie evitate pentru că unele persoane nu știu cum se consumă. Iată că aceeași situație o regăsim și în cazul unui aliment delicios și sănătos.
Este vorba despre hrișcă, mai exact boabele de hrișcă. Străinii le adoră și cel mai des se întâlnesc în bucătăria germană dar și în cea poloneză. Alimentul e unul cât se poate de complex, cu o mulțime de calități nutritive.
Chiar și așa, în România, puțini știu să prepare corect hrișca. Ea poate să înlocuiască orezul, dar și grâul. Necesită însă o atenție ceva mai mare în contextul în care boabele de hrișcă trebuie înmuiate în apă.
Alimentul se găsește ușor și are beneficii uimitoare pentru organism. Totodată, nu este deloc scump. Important de știut este însă că dacă este procesată termic, hrișca pierde mare parte din antioxidanți ori vitamine.
Acesta este și motivul pentru care în general e recomandat consumul de hrișcă verde. Cum se prepară însă corect? În primul rând hrișca poate fi fiartă. Se folosesc 2 căni de apă la 1 cană de boabe de hrișcă.
Aceasta trebuie însă spălată în trei ape înainte de a fi preparată. Se lasă la fiert jumătate de oră, fără a se mai amesteca, iar capacul nu se ridică în timpul fierberii. După acest timp, hrișca absoarbe toată apa.
Ea poate fi consumată însă și crudă. Trebuie spălată bine și lăsată la înmuiat în apă caldă timp de 2-3 ore. Când boabele au absorbit apa, atunci ele sunt gata pentru consum. Iar o altă metodă prin care poate fi consumată hrișca e sub formă de desert.
Hrișca poate fi combinată cu cacao și miere, dar și cu nuci mărunțite. Totodată, poate fi adăugată în iaurturi grecești alături de stafide, ori fructe confiate. Experiența este într-adevăr una delicioasă.