Specialistul în sănătate, Dr. Virgiliu Stroescu, spune că temutul cancer poate fi prevenit consumând alimente sănătoase la ore adecvate pentru a asimila proprietățile necesare.
Virgiliu Stroescu, expert în endocrinologie și medic primar, a evidențiat importanța alegerilor alimentare în prevenirea cancerului în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Antena 3 CNN.
Acesta a subliniat că obiceiurile dietetice nepotrivite pot pune în pericol sănătatea noastră și a adus în discuție beneficiile postului intermitent, avertizând ce consecințe poate avea consumul excesiv de alimente înainte de culcare, în special depunerile de grăsime abdominală, care pot fi extrem de dăunătoare.
„Cea mai mare nenorocire pentru un om sănătos este să mănânce seara, pentru că își umple stomacul cu foarte multă hrană și se culcă, iar pentru că organismul trebuie să digere ceea ce a fost mâncat, totul se depune pe burtă, însă grăsimea abdominală este foarte toxică”, a spus Dr. Virgiliu Stroescu.
El a evidențiat diferența între alimentele pur și simplu sănătoase și cele cu putere de vindecare. Alimentele care pot fi consumate în stare crudă, fără a necesita preparare, sunt cele care au potențialul de a vindeca organismul, spre deosebire de cele care nu pot fi consumate astfel, precum fasolea și cartofii, care sunt doar sănătoase, dar nu și vindecătoare.
Doctorul Stroescu a subliniat importanța consumului zilnic de nuci, care sunt bogate în seleniu organic, un compus esențial în prevenirea cancerului.
De asemenea, el a evidențiat beneficiile usturoiului pentru sănătatea organismului, dar a atras atenția că în cantități mari, acesta poate fi dăunător, putând provoca probleme gastrointestinale.
„Trebuie să mâncăm zilnic un pumn de nuci. Cine mănâncă un pumn de nuci nu face cancer. Nucile au seleniu, iar atunci când le consumăm, mâncăm seleniu organic.
De asemenea, usturoiul ne vindecă și ne curăță tot organismul. Nu trebuie să mănânci usturoi cum mănânci nuci, pentru că, în cantități mari, el poate provoca ulcer. Cu toate acestea, dacă îl consumăm în cantități mici, este extraordinar. Usturoiul este mic, dar foarte puternic”, a spus Dr. Virgiliu Stroescu, pentru sursa citată.