Life

Alimentul din România pentru care străinii sunt gata să plătească bani frumoși. Mii de dolari sau euro intră în țară zilnic pentru așa ceva. Românii îl ignoră, deși are un gust rafinat și o textură specială

Produsul românesc pentru care străinii achită bani grei. Mii de dolari sau euro ajung la bugetul de stat. Românii nu îl folosesc în preparatele lor.
10.05.2025 | 01:30
Alimentul din Romania pentru care strainii sunt gata sa plateasca bani frumosi Mii de dolari sau euro intra in tara zilnic pentru asa ceva Romanii il ignora desi are un gust rafinat si o textura speciala
Alimentul din România pentru care străinii sunt în stare să plătească mii de euro sau dolari. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Are o istorie aparte, însă acest aliment din România este ignorat de cetățeni. Străinii sunt gata să plătească bani frumoși pentru a savura această delicatesă culinară. Mii de dolari sau euro intră în țara noastră zilnic pentru așa ceva. Bucătarii spun că are un gust rafinat și o textură specială.

Acesta e alimentul din România dorit de străini

România are afaceri și antreprenori cu care se mândrește peste hotare. Unii dintre oamenii de afaceri din țara noastră au dat lovitura cu un produs românesc pentru care străinii achită bani grei. Adoră să-l consume.

ADVERTISEMENT

Mii de dolari sau euro ajung la bugetul de stat datorită exportului care se face cu acest aliment. Românii nu îl folosesc în preparatele lor, însă lucrurile stau complet diferit în Franța, Spania sau Italia. În aceste țări melcii sunt la mare căutare.

Aceștia sunt crescuți în special în județul Mureș sau în apropiere de litoralul Mării Negre. Cei care se ocupă cu acest business au nevoie de autorizație pentru activitatea pe care o desfășoară. Se primește de la Agenția pentru Protecția Mediului.

ADVERTISEMENT

Demersul este necesar cu toate că melcii nu sunt o specie protejată. Crescătorii din România pot obține până la 100 de lei pe kilogram, arată stiripesurse.ro. Munca nu este una ușoară pentru că zona unde cresc melcii trebuie curățată zilnic.

În plus, melcii trebuie hrăniţi, iar cei care sunt morţi trebuie îndepărtaţi. Alimentul din România care se exportă constă în specia autohtonă, Helix Pomatia. Acești melci sunt adaptaţi la condiţile climaterice, în comparație cu Helix Aspersa, melcul italian.

ADVERTISEMENT

Consumul de melci, o delicatesă

Melcii sunt văzuți ca o delicatesă și sunt consumați frecvent de populația din zona Mediteranei. În țara noastră nu fac parte din cultura culinară locală. Alimentul din România se pot folosi la diverse rețete sofisticate și este prezent în numeroase restaurante europene.

ADVERTISEMENT

Mai mult, melcii pot fi savurați și în localurile din afara continentului. Spre exemplu, în Franța sunt fierți, gătiți cu unt, usturoi și pătrunjel și serviți direct din cochilie. În alte regiuni, melcii se regăsesc în sosuri care acompaniază pastele. Nutriționiștii spun că sunt buni pentru sănătate.

Carnea de melc este considerată slabă în grăsimi și bogată în proteine. Acest lucru o face să fie excelentă pentru persoanele care au un stil de viață echilibrat. În plus, carnea de melc nu are colesterol, mucusul produs de melc având numeroase beneficii.

Tags: