Life

Alimentul foarte ieftin pe care e bine să-l mănânci zilnic. Este bogat în proteine și vitamine, îl găsești în orice magazin și costă doar 1,45 lei

Produsul accesibil la preț care trebuie consumat în fiecare zi. Are proteine, vitamine și un cost de numai 1,45 lei în toate supermarketurile.
23.06.2024 | 11:30
Alimentul foarte ieftin pe care e bine sal mananci zilnic Este bogat in proteine si vitamine il gasesti in orice magazin si costa doar 145 lei
Produsul accesibil la preț care trebuie consumat în fiecare zi. Are proteine, vitamine și un cost de numai 1,45 lei în toate supermarketurile. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Alimentul foarte ieftin pe care e bine să-l mănânci zilnic. Este bogat în proteine și vitamine, îl găsești în orice magazin și costă doar 1,45 lei. Doctorii și nutriționiștii îl recomandă pentru beneficiile pe care le aduce sănătății umane.

Produsul accesibil la preț care trebuie consumat în fiecare zi. Are proteine, vitamine și un cost de numai 1,45 lei în toate supermarketurile

Produsul accesibil la preț care trebuie consumat în fiecare zi. Are proteine, vitamine și un cost de numai 1,45 lei în toate supermarketurile. Unii specialiști spun că mâncat zilnic este echivalent cu consumul unui măr.

ADVERTISEMENT

Oul reprezintă o sursă bogată, plină de nutrienți și substanțe bioactive, însă conținutul ridicat de colesterol a fost mereu un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea Mihail Pautov spune că îl mănâncă constant.

Mai exact, medicul are în fiecare zi în meniul său acest aliment pe care îl numește „cea mai bună multivitamină”. Prezentatorul de la Antena 1 susține că în carapacea sa, între albuș și gălbenuș, există toate elementele pentru a construi un organism viu.

ADVERTISEMENT

„Albușul este format în mare parte din proteine și sunt studii care arată că beneficiile cele mai mari sunt atunci când mâncăm oul întreg pentru că se pare că beneficiile nu vin doar din proteinele din ou.

Beneficiile vin din multe alte elemente pe care noi nu le știm și nu le înțelegem. Dincolo de proprietățile nutritive ale oului, vitamina B2, vitamina B12, fosfor, seleniu, trebuie să reținem că oul are aproape orice element de care are nevoie corpul. 

ADVERTISEMENT

Hai să enumerăm câteva: vitamina A 8% din valoarea zilnică recomandată, folat 6%, avem vitamina B5 (14%), vitamina B12, fosfor, selenium și oul conține și vitamina D”, susține doctorul Mihail Pautov într-un clip de pe Youtube.

Care sunt cele mai sănătoase ouă: BIO sau cu Omega 3

Medicul Mihail Pautov recomandă ca ouăle să se consume dimineața, însă oamenii le pot lua la pachet pentru a le mânca și pe timpul zilei. În felul acesta sursa de proteine de calitate se distribuie uniform pe parcursul întregii zile.

ADVERTISEMENT

Cât despre cele mai sănătoase ouă, specialiștii spun că fim atenți la codurile care sunt înscrise pe ambalaje. Diferența dintre cele BIO și cu Omega 3 constă în modul în care a fost crescută găina, în ”baterie” sau la sol.

Calitatea alimentului este aceeași, susține doctorul, indiferent de nivelul de stres și condițiile de viață în care trăiește pasărea. Un cofrag cu 10 ouă BIO, mărimea M, cod O, are un preț de 14,59 lei în supermarketurile din România, adică unul singur costă 1,49 lei.

Codul O este pentru un ou care provine de la găinile crescute în sisteme ecologice. Asta înseamnă că sunt crescute 6 găini pe metru pătrat, păsările având acces afară. În plus, sunt crescute fără pesticide, insecticide și organisme modificate genetic.

ADVERTISEMENT