Suntem în perioada postului, iar cine își dorește un aliment cu multiple beneficii, dar și ieftin, poate opta pentru recomandarea venită din partea nutriționistului Mihaela Bilic. Despre ce este însă vorba?
Postul Paștelui este cel mai lung post și poate fi destul de dificil pentru unele persoane. Din fericire însă, avem o mulțime de alimente din care putem alege. O parte dintre ele sunt chiar delicioase și deloc scumpe.
Mihaela Bilic recomandă și ea un aliment extrem de ieftin. Este vorba despre pufuleți. Se găsesc în marile hipermarketuri, dar și la micile magazine de la colțul blocului, iar de cele mai multe ori costă sub 2 lei.
Nutriționistul cataloghează pufuleții ca fiind una dintre cele mai sănătoase gustări în această perioadă. Pufuleții au puține calorii și mai mult de atât, nu sunt făcuți decât mămăligă expandată.
Ce beneficii oferă pufuleții? Mihaela Bilic spune că o pungă de 85 de grame are doar 360 de calorii. Totodată, aceștia sunt și gustoși, dar și sățioși, astfel că după ce îi consumăm nu o să simțim prea curând nevoia de altceva.
„Știu că îi știți, dar merită să îi mai laud un pic. Cea mai sănătoasă gustare, ronțăială sărată, cum vreți voi să îi ziceți. Densitate calorică, cea mai mică. Ce înseamnă asta? Ditamai punga are 85 de grame și 360 de calorii, față de alte ronțăieli care au în medie 540 de calorii (100 de grame), dar sunt doi biscuiți. Pe când asta, uitați-vă cât mâncăm.
De ce? Pentru că este mămăligă expandată cu aer. Ni se pare că mâncăm mult, dar în final, 85 de grame are asta. Există și pungi mai mici, de 45 de grame, care n-au nici 200 de calorii toată punga. Doar o lingură de ulei la suta de grame, adică o nimica toată. Și unde mai pui că sunt și gustoși, sunt și de post. Așa că liber la ronțăială sărată cu pufuleți”, a transmis Mihaela Bilic într-un video publicat pe Facebook.
Și nu doar pufuleții sunt o alegere bună în această perioadă. Cafeaua la rândul ei are beneficii uimitoare pentru organism. E important însă și momentul în care alegem să o consumăm, spune nutriționistul.
Cafeaua, dacă este consumată după masă, poate ține locul unui desert. Aceasta ajută digestia, dar și tranzitul intestinal. Mihaela Bilic mai precizează că această băutură crește și contracția vezicii biliare, având multiple beneficii pentru organism.