Alimentul la care să renunți chiar de acum. Doctorul Nazer transmite că „e prima sursă de cancer” și că este mai periculos decât zahărul. Care sunt riscurile la care se expun oamenii atunci când îl folosesc în preparatele culinare.
Produsul pe care trebuie să-l scoți imediat din alimentație. Medicul Wasim Nazer spune că acționează ca un catalizator pentru cancer. Studiile efectuate de oamenii de știință arată că persoanele riscă să se îmbolnăvească mult mai repede.
Cercetătorii trag un semnal de alarmă în privința acestui aliment care este mai nociv decât zahărul. De aceeași părere este și nutriționistul, care a dezvăluit care sunt efectele negative pe care le are consumul său.
Concret, este vorba de uleiul de palmier care poate fi un factor decisiv în propagarea mai multor forme de cancer. Din păcate, se găsește în multe produse, de aceea cumpărătorii trebuie să citească cu mare atenție etichetele.
„Margarina și uleiul de palmier sunt cele mai periculoase din punctul meu de vedere. Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier pe care îl găsești același pe toate produsele. 70% dintre produse conțin ulei de palmier.
Dacă le citești vezi că au un conținut de ulei de palmier pe care-l consumăm noi zilnic și este primul lucru, cred că e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză, brânza conține ulei de palmier.
Brânză feta, să zicem 50% dacă ar conține lapte, dar mai mult conține ulei de palmier. Tot ce vezi că e fluid, 100% are ulei de palmier. Fast-food-ul are ulei de palme, ulei mai ieftin, rezistă mai mult.
Uleiul de palmier este, din punctul meu de vedere, prima sursă de cancer. Apoi vine zahărul”, a declarat medicul nutriționist Wasim Nazer în emisiunea Pastila de Frumusețe, conform dcmedical.ro.
Uleiul de palmier este analizat de multe studii și cercetări pentru că în ultima perioadă au fost mulți specialiști care au declarat că este mai bun decât cel de floarea soarelui pentru că nu se arde atât de repede.
Cu toate acestea Wasim Nazer spune că nu este atât de sănătos pe cât am crede. Este eficient în restaurante pentru că este mai ieftin decât cel de măsline, dar din păcate, nu este schimbat foarte des, ci dimpotrivă.
Foarte multe localuri țin uleiul de palmier o săptămână întreagă sau chiar o lună. Dacă proprietarii de restaurante nu au nicio problemă în acest caz, consumatorii nu vor fi tocmai mulțumiți și vor avea probleme medicale.