Alimentul miraculos care are o multime de beneficii pentru sănătate. Specialiștii îl consideră o sursă ideală de grăsime, utilă organismului. Se poate consuma la o masă de prânz sau de cină. Îți oferă senzația de sațietate, astfel că nu vei mai simți foame ore bune.
În ultima perioadă, se recomandă adesea pentru consum măduva de vită. Dacă unora li se pare ciudat să guste dintr-un astfel de produs, alții o savurează cu multă plăcere și și-au făcut un obicei din a gusta din așa ceva ori de câte ori simt.
Se spune despre măduva de vită că este o grăsime sănătoasă, în care se află acizi grași omega 3, omega 6, care contribuie la sănătatea inimii, respectiv la sănătatea creierului. Vei gândi mai limpede și vei deveni mai creativ pe parcursul unei zile.
Măduva de vită mai are în compoziție și vitaminele A, K2, dar și minerale precum fier, fosfor, calciu și zinc. Acestea contribuie la menținerea sănătății oaselor, a pielii, a sistemului imunitar. Produsul se recomandă mai ales femeilor, fiind o sursă de colagen.
Colagenul combate apariția ridurilor, netezește pielea și o face să fie mai strălucitoare, reduce din căderea firelor de păr, combate și apariția celulitei și nu permite ruperea unghiilor. Tot în măduva de vită găsim fier, calciu, fier, dar și zinc.
Mucoasa intestinală s-ar repara printr-un consum regulat de măduvă de vită. De asemenea, alimentul ar conține și celule stem, dar și alte componente esențiale pentru producerea de celule sanguine, fiind de folos regenerării țesuturilor.
Din oasele de vită care conțin măduvă se poate prepara supa de oase, despre care se spune că este un medicament naturist pentru organism. Supa se obține din fierberea oaselor, de vită sau de pui de obicei, a țesuturilor conjuctive animale, iar în unele culturi se adaugă și oase de pește.
”Consumul regulat de supă de oase poate fi benefic pentru articulații și sistemul digestiv, printre altele, dar și pentru frumusețea pielii, datorită colagenului și nu numai.
Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen din corp scade, ceea ce poate duce la pierderea elasticității și fermității pielii. Acest lucru duce, în continuare, la apariția ridurilor, liniilor fine și a altor semne ale îmbătrânirii”, explică pe doc.ro medicul Oana Cuzino.