Alimentul pe care e bine să îl mănânci dacă ai peste 50 de ani. Poate fi consumat la orice oră din zi și din noapte și are o mulțime de beneficii pentru organism. Studiile demonstrează că este un element esențial pentru organism.
Produsul indicat pentru persoanele peste 50 de ani. Se poate consuma oricând, are o multitudine de proprietăți pentru sănătate. Nutriționiștii sunt de părere că acest aliment este recomandat în special femeilor pentru că densitatea osoasă începe să fie compromisă după o anumită vârstă.
Oamenii trebuie să se asigure că au suficient calciu și vitamine D, B6 și B12 care se găsesc în lapte și care nu trebuie să lipsească dintr-un regim alimentar echilibrat. Vitamina D ajută să se absoarbă mai bine calciul în organism.
Din păcate, lipsa vitaminei D poate duce la probleme, cum ar fi densitate osoasă redusă, creșterea riscului de căderi și scăderea puterii musculare. De asemenea, vitamina D din lapte protejează adulții împotriva infecțiilor.
Totodată, aceasta îmbunătățește funcțiile vaselor de sânge. În plus, acest aliment este esențial pentru persoanele în vârstă care au nevoie de substanțe nutritive. Și unde mai pui că laptele are rolul de a hidrata mai bine decât apa.
„Laptele are reputația că ajută la rezistența oaselor, dar putem obține acele vitamine și minerale și din alte surse alimentare”, a explicat Sara Langnas, medic dietetician în Los Angeles, pentru Vogue.
„Multivitaminele ajută la furnizarea nutrienților de care avem nevoie pentru a ne menține sănătatea”, a completat doctorul, mai arată sursa citată. Calciul se mai poate lua din legumele cu frunze verzi.
Consumul regulat de lapte ajută enorm organismul persoanelor care au depășit vârsta de 50 de ani. Acest aliment are o multitudine de proprietăți, pe lângă faptul că sprijină funcția musculară și întărește sistemul imunitar.
Prezența fosforului din compoziția sa ajută la metabolismul energetic. Specialiștii transmit că produsul este bun pentru oase, care nu devin casante, lucru care previne riscurile de fracturi sau osteoporoză. Laptele este și o sursă excelentă de proteine și carbohidrați complecși.
De asemenea, nutrienții din lapte contribuie la o piele sănătoasă, prin promovarea hidratării. Nutriționiștii le recomandă celor care nu au toleranță la lactoză să bea cel puțin un pahar pe lapte în fiecare zi.
Se poate consuma în orice moment, însă are beneficii uimitoare dacă este băut înainte de culcare, puțin încălzit. Dacă se consumă înainte de somn ajută la producerea melatoninei, ceea ce înseamnă că oamenii vor avea un somn mai bun.