Dacă ai peste 40 de ani, este bine să mănânci acest aliment dimineața. Adina Alberts vine cu sfaturi utile pentru cei care vor să își mențină silueta, sau care vor să scape de kilogramele nedorite.
Pentru că după 40 de ani, arderea caloriilor nu mai e la fel de ușoară ca la 20 de ani, e nevoie de puțin ajutor. Iar acest ajutor poate să vină, dincolo de sport și printr-o alimentație corectă.
Medicul Adina Alberts a vorbit despre alimentul pe care trebuie să îl mănânci dimineața dacă ai peste 40 de ani. De asemenea, aceasta vine și cu niște propuneri sănătoase pentru micul dejun.
Astfel, dacă ai peste 40 de ani, la micul dejun e bine să consumi semințe de chia, sau de ovăz. O alegere sănătoasă poate fi și un smoothie crud. Aceste ingrediente îți dau toată energia de care ai nevoie întreaga zi.
Și totuși ce altceva e bine să mănânci pe parcursul zilei după această vârstă? Fibrele joacă un rol esențial pentru pierderea în greutate. Iar acest lucru este valabil indiferent de vârstă.
Astfel, până la finalul zilei e bine să mănânci suficiente fibre. Ele cresc senzația de sațietate și te ajută la menținerea siluetei. Ce alimente conțin însă fibre? Legumele, fructele, dar și anumite cereale. Acesta nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.
„La sfârșitul zilei, este esențial să consumi suficiente fibre în dieta ta – și ar trebui să fie o prioritate în special dacă încerci să slăbești peste 40 de ani. Aportul suficient de fibre este important pentru pierderea în greutate la orice vârstă, dar mai ales pentru persoanele peste 40 de ani.
Fibrele pot crește senzația de sațietate, contribuind astfel indirect la succesul curelor de slăbire și menținând o greutate corporala normala; ele pot reduce nivelul de zahar din sânge după mese, pot crește sensibilitatea la insulina și pot scădea riscul apariției diabetului de tipul 2.
Cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți suficiente fibre este să vă umpleți farfuria cu un mic dejun care include alimente sănătoase, cu densitate de nutrienți, cum ar fructele, smoothie-uri crude, suc proaspăt din legume organice, ovăz crud înmuiat sau „terci”, superalimentele precum goji, semințe de chia, polen, lăptișor de matcă”, a explicat Adina Alberts, potrivit eteledoc.ro.
În același timp, specialistul a mai evidențiat și efectul pe care fibrele îl au. Dacă avem o alimentație săracă în fibre, atunci, organismul nostru nu va funcționa așa cum trebuie.
Acum că ai aflat ce alimente trebuie să mănânci dimineața dacă ai peste 40 de ani, e bine să știi și ce trebuie să eviți. Cerealele integrale spre exemplu, din magazine, sunt bogate în zahăr.
De asemenea, nu sunt recomandate nici preparatele din făinuri rafinate procesate excesiv. Același lucru este valabil și în cazul alimentelor procesate care conțin coloranți artificiali sau conservanți.