Life

Alimentul pe care e bine să îl mănânci vara. Oferă senzația de sațietate și e sărac în calorii

Tu știi ce e bine să mănânci vara? Acest aliment e obligatoriu nu doar pentru că oferă senzația de sațietate, dar pentru că e și sănătos.
19.06.2024 | 12:29
Alimentul pe care e bine sa il mananci vara Ofera senzatia de satietate si e sarac in calorii
Alimentul pe care e bine să îl mănânci vara. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alimentul pe care e bine să îl mănânci vara sigur îl ai și tu în frigider. E nevoie să au un meniu variat în momentul în care afară este extrem de cald și totodată, hidratarea este cea mai importantă.

Alimentul pe care e bine să îl mănânci vara

Canicula se resimte deja în România mai devreme decât ar fi crezut oricine. Iar temperaturile crescute nu sunt tocmai confortabile și ne pot afecta starea de sănătate în cele mai rele cazuri.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, este bine să știm ce să facem pe caniculă, dar și ce să consumăm. În primul rând, consumul de lichide este obligatoriu, astfel încât să evităm deshidratarea. Alimentația contează însă și ea.

Ce aliment e bine să mănânci vara? Medicul Alin Popescu, specialist în management sanitar și apifitoterapie, a vorbit despre acest subiect. Există un aliment care nu trebuie să lipsească din meniul nostru.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre legume. Potrivit medicului, acestea trebuie să fie prezente la fiecare masă. Sunt bogate în fibre și totodată oferă o senzație de sațietate, fiind destul de sărace în calorii. De altfel salatele sunt cele mai recomandate vara.

Sfaturile medicului pe timp de caniculă

Ca și garnitură, medicul ne recomandă fie niște pește, fie fructe de mare sau carne de pui. Asta înseamnă o carne ceva mai slabă, dar totuși bogată în vitamine, minerale, dar și în proteine.

ADVERTISEMENT

Acum că ai aflat ce e bine să mănânci vara, trebuie să știi și care sunt alimentele ce trebuie evitate. Potrivit medicului, e recomandat să evităm alimentele ultraprocesate. Cel mai bine optăm pentru fructe și legume proaspete, dar și carne ușoară pentru o stare de bine.

„Este de preferat să aveți orice fel de legume la fiecare masă. Ca un bonus nutrițional suplimentar, legumele sunt pline de fibre și vă pot ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp. Salatele sunt ideale pe vremea caldă.

ADVERTISEMENT

Sunt delicioase ca garnitură sau ca o masă completă adăugând brânză feta, poate niște somon, pui, fructe de mare, etc. Consumați alimente mai puțin procesate și mai sănătoase – măsline și ulei de măsline extravirgin, legume proaspete și pește gras, cum ar fi macroul, păstrăvul și sardinele” a declarat medicul Alin Popescu pentru doctorulzilei.ro.

Medicul mai vine și cu alte recomandări legate de masă. În primul rând este bine să existe timp între mese, astfel încât mâncarea să fie digerată. Totodată, în perioada caniculei este bine să evităm consumul de alcool, având în vedere faptul că ne poate deshidrata.

ADVERTISEMENT
Tags: