Sunt unele alimente pe care e bine să le mănânci de cel puțin două ori pe săptămână, în timp ce altele e bine să fie evitate. Tocmai din acest motiv, este bine să fim atenți la meniul nostru zilnic.
Pentru un organism sănătos, dar și o stare de bine, alimentația joacă un rol esențial. Este bine să avem un meniu cât se poate de variat, dar care să includă alimente calitative, bogate în vitamine și în minerale.
O viață agitată ne poate da peste cap și pofta de mâncare. Sunt persoane care nu au timp să mănânce de dimineață, ori în alte momente din zi. Altele în schimb optează pentru produse de panificație, sau alte alternative nu tocmai sănătoase, având în vedere lipsa de timp.
Totuși, acest aliment ar fi bine să îl mănânci de cel puțin două ori pe săptămână. Îl prepari foarte repede acasă și îl poți lua și cu tine la birou, sau îl poți consuma la micul dejun sub diferite forme.
Este vorba despre ouă. Specialiștii ne recomandă să le consumăm cel puțin de două ori pe săptămână. Deși mulți evită ouăle pentru că se tem că le cresc colesterolul ori că îngrașă, adevărul e altul.
Cercetătorii americani au aflat că există o legătură între consumul de ouă și riscul de a dezvolta boala Alzheimer, unul dintre cele mai frecvente tipuri de demență. În urma studiului un consum de unul sau mai multe ouă pe săptămână a fost asociat cu un risc redus cu 47% de boală Alzheimer.
„Aceste rezultate sugerează că un consum frecvent de ouă este asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer și că asocierea cu demența este parțial mediată de colina alimentară”, spun autorii studiului.
Astfel, poți să mănânci fără griji ouă de cel puțin două ori pe săptămână. Acestea sunt bogate în colină, acizi grași omega-3, luteină, esențiale pentru sănătatea creierului. Și totuși sub ce formă e bine să le consumi?
Poți face omletă, ochiuri, sau ouă fierte. Specialiștii spun însă că ouăle fierte sunt alegerea cea mai bună. Totodată, e recomandat ca acestea să fie mai tari, astfel încât organismul să poată să absoarbă 90% din nutrienți.