Alimentul care reprezintă un adevărat pericol pentru organism. Medicii nu îl consumă niciodată și trag un semnal de alarmă cu privire la efectele sale.
O alimentație echilibrată este esențială pentru un organism sănătos. Este important să consumăm produse de calitate, pentru că efectele lor asupra organismului se văd în timp.
În prezent, avem la dispoziție o gamă generoasă de produse alimentare, care mai de care mai delicioase. Ei bine, nu tot ceea ce încântă papilele gustative este bun și pentru organism, iar medicii confirmă această ipoteză.
Specialiștii susțin că trebuie să acordăm maximă importanță alimentelor pe care le consumăm zilnic. Unele dintre ele sunt nocive, iar în timp, pot duce la apariția unor probleme de sănătate, precum obezitate sau boli cardiovasculare.
Medicii nu consumă niciodată alimente prăjite, iar motivele sunt evidente. Din alimentația lor nu fac parte cartofii prăjiți, carnea prăjită sau gogoșile. Din cauza faptului că au conținut marii de calorii, medicii preferă să le evite.
În timpul procesului de prăjire, nivelul de grăsimi trans din aceste alimente crește. Asta înseamnă că și nivelul colesterolului rău crește, ducând la un risc mai mare de apariție a bolilor cardiovasculare.
Studiile din ultima vreme au arătat cât de nocive sunt aceste alimente pentru organism. Din păcate, din cauza gustului lor ademenitor, multe persoane cad în capcana consumului lor, fără să știe la ce pericole se expun.
Alimentele prăjite consumate în exces sunt asociate cu un risc crescut de mortalitate și evenimente cardiovasculare. Mai mult, în timpul prăjirii, eliberarea compușilor nocivi poate duce la creșterea riscului de apariție a cancerului.
O alternativă mult mai sănătoasă a acestor alimente este prepararea lor la cuptor sau la aburi. În acest fel, potrivit specialiștilor, riscurile sunt reduse considerabil, iar tu te poți bucura de alimentele preferate, fără să renunți definit la ele.
Tot pe lista alimentelor pe care medici nu le consumă niciodată se află și cerealele rafinate, care se găsesc în pâinea albă și în produsele de patiserie și băuturile carbogazoase. Consumul celor din urmă este asociat cu diabetul de tip 2 și obezitatea.