Alimentul pe care nu e bine să îl consumi la micul dejun este apreciat de români. De altfel este celebru și în alte țări și mulți consideră că acesta stă perfect lângă o ceașcă de cafea fierbinte. Adevărul este însă altul.
Când vine vorba de alimentație, există niște reguli nescrise. Unele dintre cele mai delicioase combinații alimentare pot fi un pericol, spre exemplu. Astfel, este bine să știm câte ceva despre ele.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Chiar și nutriționiștii ne recomandă să nu trecem peste ea. Mai mult de atât, trebuie să fim atenți și la ceea ce alegem să consumăm. Cafeaua, spre exemplu, nu trebuie băută pe stomacul gol niciodată.
Mai sunt însă și alte detalii care trebuie știute. Studiile au arătat că e bine să fim atenți la ce mâncăm înainte să bem cafeaua. Mai exact, se pare că anumiți compuși din cafea pot influența absorbția unor nutrienți, vitamine sau minerale.
Alimentul pe care nu e bine să îl consumi la micul dejun alături de cafea este oul. Nu vorbim însă despre oul fiert, ci despre ouăle prăjite, într-o cantitate mare de ulei, alături de bacon, ori șuncă.
Într-adevăr, un astfel de mic dejun este unul cu adevărat delicios. Totuși, el ne poate afecta organismul. Iar asta cu atât mai mult dacă mai avem și o ceașcă de cafea lângă. Cum este posibil așa ceva și ce se întâmplă, de fapt?
Studiile au evidențiat faptul că anumite enzime din cafea ajută grăsimile rele din alimentele prăjite să se depună sub formă de colesterol rău pe artere. Și mai mult de atât, un consum frecvent de alimente prăjite este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.
Cei care beau cafea în cantități mari trebuie de asemenea să fie atenți. În caz contrar, este posibil ca toate beneficiile pe care cafeaua le are să se întoarcă împotriva lor. Iar asta nu este tot.
Alimentul pe care nu e bine să îl consumi la micul dejun alături de cafea poate fi și laptele. Astfel, dacă obișnuiești să adaugi fie lapte, fie frișcă în cafeaua de dimineață, mai bine alegi să renunți la acest obicei.
Laptele și frișca naturală sunt surse de calciu. Pe de altă parte, dacă sunt consumate în combinație cu cafeaua, absorbția calciului este împiedicată. Mai mult de atât, oxizii din cafea se combină cu sărurile din lapte și există riscul să se formeze pietre la rinichi.