Life

Alimentul pe care nu trebuie sub nicio formă să-l consumi dacă ții post. Mihaela Bilic recomandă să-l eviți total

Produsul care nu trebuie mâncat dacă ții post. Nutriționistul Mihaela Bilic spune să nu-l adaugi în preparatele culinare.
18.03.2025 | 20:05
Alimentul pe care nu trebuie sub nicio forma sal consumi daca tii post Mihaela Bilic recomanda sal eviti total
Mihaela Bilic spune ce produs să eviți în post. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Postul Paștelui este o perioadă de rugăciune și curățenie din punct de vedere culinar. Alimentul pe care nu trebuie sub nicio formă să-l consumi dacă ții post nu lipsește din casele românilor. Mihaela Bilic recomandă să-l eviți total. Acesta este nociv pentru sănătate.

Mihaela Bilic, despre produsul ce trebuie evitat dacă ții post

Mihaela Bilic vine cu recomandări și sfaturi prețioase pentru persoanele care țin post. Medicul le sugerează să stea departe de un anumit produs, care are efecte negative asupra organismului uman, în orice perioadă din an.

ADVERTISEMENT

Celebrul nutriționist este de părere că ar fi bine să evităm pe cât posibil consumul de zahăr. Ingredientul scade numărul de bacterii protectoare din intestin. În plus, intervine în sistemul de apărare și îl slăbește considerabil.

De asemenea, produsul poate provoca alergii alimentare, atacă smalțul dinților și duce la instalarea carenței de crom din corp. Zahărul are multiple efecte nocive și de aceea se recomandă să nu fie mâncat foarte des.

ADVERTISEMENT

„Ce greșeli trebuie evitate în post? În primul rând, aveți grijă la cantitate, să ții post înseamnă să-ți fie foame. Mâncarea de post trebuie să fie simplă, cât mai puțin procesată și prelucrată.

Ciorbe și tocane de legume, ghiveci, fasole și cartofi, orez, pâine și mămăligă, astea sunt mâncăruri de post, nu șnițel de soia, brânză și deserturi vegane. Și dacă tot am amintit desertul, e o greșeală să consumăm zahăr în post!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce alt produs trebuie evitat în post

„Atenție și la ulei: doar 10 zile din Postul Paștelui avem dezlegare la ulei. Toate alimentele prăjite sunt greu de digerat și au multe calorii, iar uleiul de floarea-soarelui este bogat în acizi grași omega 6 cu efect pro inflamator și are 100 cal/lingură!”, a mai spus Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul medic transmite că în post senzația de foame este mai mare pentru că este greu să se sature organismul fără proteine animale. Din păcate, apare riscul de a consuma multe produse făinoase care de multe ori sunt combinate cu ulei vegetal.

Aceste ingrediente îngrașă cel mai mult. Mihaela Bilic îi îndeamnă pe credincioși să se ferească de produsele de patiserie, paste, orez și ronțăielile sărate (sticksuri, chipsuri, covrigei). Chiar dacă sunt de post, acestea sunt pline de calorii.

Semințele, nucile, migdalele, alunele, avocado și măslinele trebuie consumate în cantități reduse. În medie ar fi bine să se mănânce 500 cal/100 g. Pe de altă parte, pentru a slăbi în post este bine să avem un meniu bazat pe legume, verdețuri și crudități, ciorbă de zarzavat, tocană și ghiveci.