Alimentul pe care să nu îl combini niciodată cu ouăle. Combinația e de-a dreptul delicioasă, dar îți poate aduce mari neplăceri. Medicii nutriționiști au dezvăluit care este motivul pentru care ar fi bine să se evite.
Produsul care nu trebuie mâncat niciodată cu ouă. Amestecul celor două este savuros, însă cauzează mari probleme medicale. Cadrele medicale au spus că acestea pot provoca necazuri de ordin gastric destul de mari.
Specialiștii sunt de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă e foarte important să se ia în calcul combinațiile de alimente. Una care trebuie exclusă este sățioasă la prima vedere, dar care nu e deloc bună.
Se pare că ouăle nu trebuie să fie consumate în același timp cu șuncă, indiferent dacă aceasta este prăjită și ține de foame. Nutriționiștii transmit că acest amestec este complet nesănătos pentru siluetă, dar mai ales pentru inimă.
De asemenea, combinația dintre cele două produse adună kilograme în plus în numai câteva luni, dacă sunt consumate constant. Mai mult decât atât, combinația dintre ouă și șuncă aduce și alte probleme de ordin medical.
Haley Hammer, un cunoscut dietetician din străinătate, a explicat pentru publicația Health Digest care este motivul pentru care combinația dintre ouă și șuncă nu este deloc sănătoasă. Expertul spune că e greu de digerat, însă are și un înlocuitor.
Acesta recomandă celor care adoră aceste celor două alimente să înlocuiască șunca cu carbohidraţi complecşi, printre care se numără pâinea prăjită din cereale integrale. Șunca poate fi consumată cu avocado sau roșii, relatează Mediafax.
În aceeași notă, nutriționistul spune că nici combinația dintre ouă și brânză nu este una fericită pentru că ambele au o cantitate crescută de proteine. O altă combinație care trebuie evitată este realizată din ouă și fructe sau citrice.
De asemenea, ouăle nu se mănâncă niciodată cu alimente dulci, cum ar fi cerealele cu lapte, pentru că se va ajunge rapid la o senzație de balonare. Laptele și zahărul îngreunează procesul de digestie al ouălor și în plus, îngrașă.
Ouăle nu se consumă nici împreună cu ceai pentru că majoritatea conțin o cantitate mai mare de tanini. Din păcate, aceasta inhibă absorbția elementelor nutritive din ouă și produc gaze, balonare și crampe neplăcute.