Life

Alimentul pe care să nu-l mănânci crud. Unii oameni și-au pierdut viața din această cauză

Ce aliment să nu-l consumi niciodată crud. Unele persoane și-au pierdut viața din cauza acestuia. De ce trebuie mereu gătit?
15.05.2024 | 14:43
Alimentul pe care sa nul mananci crud Unii oameni siau pierdut viata din aceasta cauza
Despre ce produs este vorba. Sursa foto: Top Ingrediente
ADVERTISEMENT

Hrana, oricât ne-ar fi de necesară, se poate transforma de multe ori într-un adevărat rival pentru noi. Sunt alimente care niciodată nu trebuie consumate crude, căci te supui riscului de a muri.

Alimentul din cauza căruia poți muri dacă îl consumi crud

Știai cât este de riscant să mănânci stridii crude, deși sunt considerate o delicatesă? Aceste fructe de mare pot fi contaminate oricând cu salmonella, norovirus sau cu bacteria Vibrio parahaemolyticus.

ADVERTISEMENT

Cum se pot contamina stridiile? Prin hrană, spun experții. Aceste moluște de apă sărată își iau hrana prin filtrare, adică își obțin nutriția prin extragerea algelor și a altor organisme minuscule din apa în care se află.

În funcție de zona de unde au fost recoltate și în funcție de alimenția lor ”există posibilitatea ca acestea să fie contaminate cu bacterii”, a spus pentru Yahoo Life, Michelle Rauch, manager certificat ServSafe pentru protecția animalelor și dietetician pentru Actors Fund-SUA.

ADVERTISEMENT

Același Michelle Rauch atrage atenția că din cauza bacteriilor pe care le pot avea stridiile, oamenii pot avea mai întâi simptome gastro-intestinale, identice cu cele ale intoxicațiilor alimentare.

”Stridiile pot fi purtătoare de norovirus dacă sunt recoltate din ape poluate sau de către persoane care sunt infectate cu acest virus”, mai punctează Michelle Rauch. Mai grav, aceste vietăți pot fi transmițătoare ale hepatitei A.

ADVERTISEMENT

Stridiile crude pot conține metale grele

Stridiile, la fel ca scoicile și midiile pot acumula o concentrație mare de metale grele în țesuturile lor moi, au demonstrat studiile, de-a lungul timpului. În plus, aproape 50% dintre stridiile de crescătorie pot fi contaminate cu microplastice.

Metalele grele și microplasticele pot ucide omul. În SUA, aproximativ 80.000 de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza bacteriei din stridii, Vibrio, iar 100 dintre ei își pierd viața.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au afecțiuni cronice sau probleme cu stomacul în mod cert ar trebui să evite stridiile crude. ”Sfătuiesc cu tărie împotriva stridiilor crude pentru oricine are un sistem imunitar slăbit”, a precizat și Taylor Janulewicz, proprietar al My Cancer Dietetitian SUA.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan Markle vrea la Casa Albă. Ce rol ar juca Harry
Meghan Markle vrea la Casa Albă. Ce rol ar juca Harry
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că...
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că era drogat şi gelos
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”