Acesta este alimentul pe care un celebru om de știință nu l-ar consuma niciodată, precizând care sunt motivele pentru care nu-l pune în farfurie. Românii îl adoră, dar puțini sunt conștienți de pericolul la care se expun după ce îl mănâncă.
Un renumit cercetător a dezvăluit prin intermediul unui videoclip care este produsul pe care nu-l recomandă nimănui. Experta ce poate fi urmărită pe social media drept Hydroxide a dezvăluit care este acesta.
Specialistul a mărturisit că nu ar consuma acest aliment din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele este faptul că reprezintă o amenințare pentru sănătate. Mai exact, aceasta spune că este vorba de carnea tocată de vită.
În momentul în care carnea tocată de vită este negătită suficient, cum ar fi în burger, poate afecta organismul. Mulți români preferă preparatele culinare cu acest aliment crud sau în sânge, însă pun singuri în pericol.
„Carnea de vită, frăgezită mecanic, este tocată cu niște nişte dispozitive industriale, de multe ori destul de vechi. Dacă există o bucățică de carne acolo jos care are E.coli pe ea sau salmonella – orice ar fi – practic o luați și o distribuiți peste tot în acea carne tocată.
Este vorba în special de carnea de vită tocată, deoarece curcanul și carnea de pui tocată trebuie gătite la temperaturi mai mari, pentru că sunt păsări de curte”, a explicat omul de știință, pe TikTok.
Renumitul cercetător a mai dezvăluit că nu doar carnea tocată de vită poate cauza probleme de sănătate, ci și altele. Unul dintre alimentele ce ar trebui să fie evitate de oameni constă în stridiile crude ce pot duce la neplăceri medicale.
Principala preocupare a experților în siguranța alimentară este legată de expunerea la diverși viruși și bacterii. Aceștia duc la simptome gastro-intestinale, care sunt foarte asemănătoare cu cele ale intoxicațiilor alimentare.
Doctorii descoperă frecvent o baterie care se găsește în apa de mare și care ajunge direct în stridiile crude. Se numește Bacteria Vibrio, vibrioza fiind infecția pe care o provoacă această bacterie. Se manifestă prin crampe stomacale, greață, vărsături, febră și frisoane.