Sporturi

Alin Alexuc a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de lupte greco-romane de la Roma

11.02.2020 | 22:33
Alin Alexuc a castigat medalia de aur la Campionatele Europene de lupte grecoromane de la Roma
ADVERTISEMENT

Performanță de excepție pentru sportul românesc la Campionatele Europene de lupte greco-romane de la Roma. Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit, marți seară, medalia de aur la categoria 130 kg, la greco-romane, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1).

Alin Alexuc, medaliat cu aur la Campionatele Europene de lupte greco-romane de la Roma

În vârstă de 30 de ani, Alexuc este legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, iar medalia supremă de la Roma reprezintă cea mai mare performanţă a carierei.

ADVERTISEMENT

În trecut, Alin Alexuc a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti.

Drumul lui Alexuc către aurul roman a început luni. În urmă cu o zi, în faza optimilor de finală, dinamovistul s-a impus în faţa rusului Zurabi Ghedehauri.

Apoi, în sferturile de finală s-a dovedit mai bun decât azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

ADVERTISEMENT

România, aproape de medalii cu alți doi sportivi

Tot la Campionatele Europene de la Roma, alți doi luptători români au fost aproape de medaliile de bronz, terminând pe locul al cincilea.

Florin Tiţa (categoria 55 kg) a fost învins în meciul pentru bronz de georgianul Nugzari Ţurţumia.

ADVERTISEMENT

Mihai Mihuţ a fost învins în meciul pentru bronz la categoria 63 kg, greco-romane, de ungurul Erik Torba. Mihuţ a trecut în optimi de sârbul Perica Dimitrijevic, în sferturi a câştigat în faţa turcului Rahman Bilici, dar a pierdut semifinala cu rusul Ibraghim Labazanov.

La categoria 60 kg, Teodor Horătău a pierdut în calificări în faţa estonianului Helary Maegisalu.

ADVERTISEMENT

România este înscrisă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi şi are ca obiectiv câștigarea a 2-3 medalii.

ADVERTISEMENT