Fotbal intern

“Rogerio Ceni de România” a adus victoria echipei sale. Portarul-golgeter a înscris în prelungiri

20.05.2018 | 14:30
Rogerio Ceni de Romania a adus victoria echipei sale Portarulgolgeter a inscris in prelungiri

Fotbalul din Liga 1 este cel pe care sunt aţintiţi ochii microbiştilor, dar uneori competiţiile din ligile inferioare sunt cele care oferă sarea şi piperul, cel puţin la nivel local.

Aşa s-a întâmplat şi în acest weekend, la meciul din etapa a 29-a a Ligii a 3-a dintre ACS Fotbal Comuna Recea şi Sănătatea Cluj. Cei de la Recea au deschis scorul în minutul 2, iar din minutul 15 au jucat cu un om în plus. Cu toate acestea, Sănătatea Cluj, echipă recunoscută pentru meciurile jucate în Cupa României, a egalat în minutul 19. Ambele echipe au avut mai multe ocazii ratate, iar lovitura decisivă au dat-o gazdele, din penalty, în prelungiri. Executantul loviturii de pedeapsă a fost chiar portarul celor de la Recea, veteranul Alin Bota, scriu cei de la cjsport.ro.

Alin Bota, poreclit “Rogerio Ceni de România”

Ajuns în Liga 3 la 34 de ani, după ce a fost legitimat mai mulţi ani la CFR Cluj şi împrumutat pe la CS Otopeni, FCM Baia Mare, dar şi la FC Maramureş sau Gloria Bistriţa, Alin Bota şi-a câştigat un renume în ligile inferioare pentru precizia pe care o are la penalty-uri, datorită căreia a primit porecla de “Rogerio Ceni de România”.

Într-un interviu acordat anul trecut, după ce a marcat în 3 etape consecutive, portarul-golgeter a povestit că cel care l-a motivat să bată penalty-uri este Cristian Bălgrădean. Asta după ce actualul portar al FCSB a scos o lovitură de pedeapsă executată de un coechipier:  “Aveam 21 de ani. Eram la FC Baia Mare, în Liga a 2-a şi jucam acasă cu UTA. Era Bălgrădean la ei în poartă şi a executat Fabian de la noi şi a ratat. După meci am spus că de acum înainte vreau eu să bat. Antrenorul mi-a spus că nu e nicio problemă şi aşa am început să execut penalty-uri. Nu mai reţin care a fost primul meci în care am marcat. Am 15 goluri în Liga a 2-a şi mai multe în Liga a 3-a. Nu mai reţin câte”, a povestit Bota.

Pe lângă executarea penalty-urilor, Bota a avut şi câteva intervenţii reuşite la acest capitol.

Cu toate acestea, veteranul din poarta celor de la Recea e departe de recordul all-time. Brazilianul Rogerio Ceni e lider detaşat în topul portarilor-golgeter, cu 131 de goluri, în timp ce paraguayanul Jose Luis Chilavert e pe locul doi, cu 67 de reuşite. Jorge Campos, celebrul portar mexican încheie podiumul cu 46 de goluri. Primul european din top e bulgarul Dimitar Ivankov, care a marcat 42 de goluri, toate din penalty.