News

Alan Garcia, fostul președinte din Peru s-a sinucis. Ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte să-și pună capăt zilelor

Autor: Alexandra Chivu | 18.04.2019 | 09:16
Alan Garcia, fostul președinte din Peru s-a sinucis. Ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte să-și pună capăt zilelor
Fostul președinte din Peru s-a sinucis

Alan Garcia, fostul președinte din Peru, s-a sinucis împușcându-se în cap, în timp ce poliția sosise la locuința sa să-l aresteze pentru corupție. Oficialul a fost transportat de urgență la spital, însă a murit la scurt timp.

Fostul președinte din Peru, Alan Garcia, s-a sinucis

Trecerea sa în neființă a fost anunțată de actualul președinte din Peru, Marin Vizcarra. Fostul lider era vizat de acuzații de luare de mită de la Odebrecht, o companie de construcții din Braziția, acuzații pe care, de altfel, le-a negat vehement de fiecare dată.

Oamenii legii veniseră să îl aresteze, în momentul în care Garcia s-a împușcat. În vârstă de 69 de ani, a fost președinte în Peru în perioada 1985 și 1990, apoi din 2006 până în 2011. Era anchetat într-un scandl monstru de corupție, dosar în care sunt investigați mai mulți foști lideri din America Latină.

Fostul președinte din Peru s-a sinucis. Ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte să-și pună capăt zilelor
Garcia s-a sinucis împușcându-se în cap, în timp ce poliția sosise la locuința sa să-l aresteze pentru corupție

Fostul lider al țării a cerut să fie lăsat să dea un telefon, s-a încurat în cameră, apoi s-a împușcat

Ministrul de Interne a declarat că fostul lider de stat a cerut să fie lăsat să dea un telefon, apoi s-a încuiat în cameră. La câteva minute distanță, oamenii legii au auzit o împușcătură și au forțat ușa încăperii. În interior, l-au găsit pe fostul președinte pe un scaun, împușcat în cap. Într-o postare pe Twitter, Garcia scria că ”nu există nici urmă de dovadă” care să ateste acuzațiile împotriva sa și a susținut că procurorii ”fac speculații”, susținând că el ”nu s-a vândut niciodată”.

În luna noiembrie 2018, a cerul azil politic la ambasada Uruguayului, după ce un judecător i-a interzis să părăsească țara timp de 18 luni, însă Guvernul din Uruguay i-a respins cererea de azil în luna decembrie. De altfel, nu este prima dată când un președinte al țării se revoltă. Fostul președinte peruvian Pedro Pablo Kuczynski și-a dat demisia cu o zi înainte ca congresul să voteze suspendarea sa din funcție, el negând însă orice acuzație ce i s-a adus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!