News

Alin Nica, șeful CJ Timiș, reclamat de ANI la Parchet. Acuzații grave pe numele liberalului

Alin Nica, președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, este acuzat de conflict de interese și fals în declarații de către ANI. Instituția de integritate a sesizat Parchetul.
25.01.2023 | 11:39
Alin Nica seful CJ Timis reclamat de ANI la Parchet Acuzatii grave pe numele liberalului
ANI îl acuză pe preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, de conflict de interese și fals în declarații. A fost sesizat Parchetul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Probleme pentru liberalul Alin Nica, președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș. Acesta este acuzat de conflict de interese și fals în declarații de către ANI.

ANI îl acuză pe preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, de conflict de interese și fals în declarații. A fost sesizat Parchetul

Într-un comunicat emis miercuri, 25 ianuarie 2023, Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica (PNL) a mai multor nereguli.

ADVERTISEMENT

Mai exact, preşedintele Consiliului Județean Timiş este acuzat de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, precum și fals în declarații.

Conform ANI, Alin Nica, în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020) ar fi participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul căreia Consiliul deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liberalul mai este este acuzat că a încheiat un contract civil în baza căruia a primit suma de 6.900 lei. Înțelegerea, făcută cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.

Tot în calitatea sa de primar, Nica este suspectat că a încheiat un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

ADVERTISEMENT

Alin Nica, acuzat de fals în declarații

În sesizarea făcută la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ANI mai subliniază existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal.

Mai exact, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022, politicianul a declarat deținerea unei calități din care demisionase.

ADVERTISEMENT

”Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, informează ANI.

ADVERTISEMENT