Sport

Alin Petrache e nemulțumit de amânarea meciului cu Belgia: „E dificil, era o finală pentru noi”

23.10.2020 | 12:29
Alin Petrache e nemultumit de amanarea meciului cu Belgia E dificil era o finala pentru noi
ADVERTISEMENT

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, este sigur că meciul dintre România și Belgia, amânat pentru a doua oară din cauza pandemiei de coronavirus, se va disputa în primăvară, iar „Stejarii” vor obține un rezultat bun.

Echipa națională de rugby nu va mai avea niciun meci internațional în 2020. Pandemia de coronavirus a determinat forul european să amâne toate jocurile până în prima lună a lui 2021, inclusiv duelul dintre România și Belgia.

ADVERTISEMENT

Ultima partidă din competiția Rugby Europe Championship era programată pe 1 noiembrie. Președintele Federației Române de Rugby nu a primit o veste bună.

Alin Petrache nu e mulțumit de amânarea partidei cu Belgia: „Jucătorilor nu le-a picat bine”

”Este destul de dificil pentru noi, pentru că este a doua oară când anulăm meciul cu Belgia și cred eu că eram foarte pregătiți să îl disputăm”, a declarat Alin Petrache, șeful FRR.

ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei de rugby erau de trei săptămâni în cantonament la Snagov. Ei au acceptat cu greu vestea că nu vor mai evolua în nicio partidă în 2020 la echipa națională.

Jucătorii naționalei de rugby a României s-au pregătit degeaba pentru meciurile cu Belgia și Rusia, deoarece acestea au fost amânate pentru anul viitor

”Jucătorilor nu le-a picat bine că nu vor mai juca nici meciul cu Belgia, nici cele două partide amicale cu Rusia”, a adăugat Alin Petrache. De două ori a fost amânată confruntarea, iar președintele Petrache își dorește ca jocul să aibă loc în primăvară.

ADVERTISEMENT

”Meciul cu Belgia este ca o finală”

„Așa cum am discutat cu forul european, sper să putem juca această restanță, după care să începem programul normal al Campionatului European. Meciul cu Belgia este ca o finală, cu siguranță, jucătorii se vor pregăti mai intens, cu cât așteptarea e mai mare, cu atât meciul va fi mai intens și mai puternic”, a încheiat Alin Petrache.

În Rugby Europe Championship, România  se află pe ultimul loc al grupei, cu 5 puncte. Prima poziție este ocupată de Georgia, cu 19 puncte. Portugalia (9 puncte), Spania (9), Rusia (8) și Belgia (7) completează clasamentul.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat trei înfrângeri și o victorie în cele patru jocuri disputate. Georgia i-a învins pe „Stejari”, cu 41-13, în prima rundă. A urmat o nouă înfrângere cu Portugalia (22-11). Singura victorie a României a fost obținută contra Spaniei (24-7). În ultima rundă, Rusia ne-a învins, cu 32-25.

ADVERTISEMENT