News
notix pixel id

Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la boicotarea refedumului pe justiție, în direct la TV. Anunțul liderului ALDE

22.05.2019 | 08:32
Președintele Senatului a ținut un discurs în care le-a cerut cetățenilor români să boicoteze alegerile de duminicăSursa foto: Hepta.ro

Președintele Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îndeamnă simpatizanții partidului său să boicoteze referendumul de duminică 26 mai, în privința justiției.

Care este anunțul liderului ALDE transmis sâmbătă, votanților

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, face apel la votanții ALDE să boicioteze referendumul pe tema justiției inițiat de președintele Klaus Iohannis. „Îndemnul nostru este să bociotăm referendumul.Mesajul către organizații este ca votanții să nu ridice nici buletinele de vot pentru că ridicarea buletinelor de vot echivalează cu prezență și cu validarea referendumului”, a transmis, sâmbătă, la Suceava, Călin Popescu Tăriceanu, votanților.

Potrivit președintelui Senatului, referendumul din data de 26 mai este doar o diversiune prin care Klaus Iohannis încearcă să intre în campania electorală pentru alegerile Parlamentului European.

“Profit de ocazie să mă adresez electoratului din România, să îi cer să boicoteze acest referendum pentru că el nu este un instrument de măsurare a popularităţii preşedintelui aşa cum am spus. Cred că este un lucru care trebuie să fie înţeles foarte bine, trebuie să mergem la alegerile pentru Parlamentul European să dăm o opţiune pentru cei care pot să reprezinte cât mai bine România în viitor”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Preeșdintele Senatului face apel la cetățenii români să boicoteze alegerile de duminică
Călin Popescu Tăriceanu face apel la simpatizanții ALDE să boicoteze referendumul din 26 mai 2019, duminică
Sursa foto: Hepta.ro

Duminică, 26 mai, românii votează europarlamentarii

„Fură în acest fel startul pentru campania pentru prezidenţiale, însă nu cred că poate să păcălească foarte multă lume pentru că toţi îşi dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un produs expirat. Ne propunem să boicotăm acest referendum şi pentru că există un deficit democratic, există un deficit de cunoaştere, de notorietate a modului în care funcţionează instituţiile europene şi a rolului lor. Noi, în loc să ne fi concentrat pe o dezbatere care însă ar fi trebuit să reliefeze ce teme majore avem de susţinut în Parlamentul European, ce rol au parlamentarii noştri în Parlamentul European, ce misiune le dăm, această discuţie este insuficientă şi se întâmplă să vină şi o temă parazitară” a ținut să adauge Popescu-Tăriceanu.

Președintele Senatului, Tăriceanu, spune că alegerile parlamentare nu trebuie parazitate, acestea fiind recomandările Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri