Fotbal intern

Alin Simota, condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare! Decizia nu este definitivă

09.08.2018 | 12:09
Alin Simota condamnat la 6 ani si 8 luni de inchisoare Decizia nu este definitiva
ADVERTISEMENT

Alin Simota, condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare! Probleme serioase pentru fostul patron al grupării Jiul Petroșani și fost vicepreşedinte al PNL Hunedoara. Acesta a primit un verdict crunt în dosarul în care este este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis ca Alin Simota să fie condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar deschis pentru constituirea unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, şantaj şi nedepunerea muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului.

De remarcat că în acest dosar, Alin Simota a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care susţineau că la cererea acestuia ar fi fost executate acte de violenţă şi răpiri.

ADVERTISEMENT

Alin Simota, condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare!

De câteva luni, Alin Şimota, în vârstă de 50 de ani, fusese eliberat condiţionat din închisoare după ce a stat 6 luni în penitenciar! Condamnat pentru conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu, Simota fusese arestat în vara lui 2017, imediat după ce se întorsese din Dubai şi condamnat la doi ani şi o lună de închisoare.  După doar şase luni de temniţă, avocaţii lui Alin Şimota au depus o cerere de eliberare condiţionată, iar magistraţii de la judecătoria Deva au fost de acord cu punerea în libertate a omului de afaceri. „Baronul Văii Jiului”, cum mai era cunoscut Simota, a condus-o pe Jiul Petroşani la începutul anilor 2000, club care în cele din urmă a intrat în faliment şi s-a desfiinţat.

De remarcat că omul de afaceri Alin Simota,  a fost dat inițial în urmărire internaţională de la începutul anului 2016 pentru executarea unui rest dintr-o pedeapsă de doi ani dispusă de judecători pentru conflict de interese. În toată această perioadă, fostul patron al Jiului s-a aflat Emiratele Arabe Unite. La sosirea în țară, Simota a fost încarcerat în Penitanciarul Rahova, după ce a fost ridicat de poliţişti de pe Aeroportul “Henri Coandă”. Astfel, la coborârea din avion poliţiştii de frontieră care i-au verificat documentele au constatat că este urmărit internaţional şi au chemat Poliţia Transporturi. După ce au venit şi l-au verificat, poliţiştii de la Transporturi au stabilit ca nu este nici de competenţa lor, întrucât Simota este condamnat definitiv. În aceste condiţii, la aeroport au fost chemaţi şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care l-au dus pe omul de afaceri la Penitenciarul Rahova, pentru a executa atunci restul de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Fugit din țară, dar activ pe facebook

În noiembrie 2016, fostul patron al Jiului, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu după ce, în 2013, i-a convins pe cei doi poliţişti care îl păzeau să îl ducă acasă pentru a-şi vedea familia, deşi se afla în arest preventiv. Alin Şimota s-a aflat, de la începutul anului 2016, în Emiratele Arabe Unite, ţară din care a fost activ pe Facebook, unde a postat fotografii în decoruri exotice. Alin Şimota avea în acea perioadă de executat un rest din pedeapsa de doi ani de închisoare primită pentru conflict de interese pentru că, în perioada în care a deţinut funcţia de consilier judeţean de Hunedoara (2008-2012), una dintre firmele controlate de el a câştigat un contract pentru lucrări la Spitalul Judeţean din Deva. Şimota a votat pentru suplimentarea finanţării cu încă 260.000 de lei pentru lucrări suplimentare faţă de contractul iniţial.

De data aceasta, decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

4 ani de zile a fost Alin Simota consilier județean Hunedoara