Fotbal intern

Alin Stoica: “Stanciu a renunţat prea uşor la Anderlecht!”

Alin Stoica a uitat de clinciurile pe care le-a avut anul trecut cu Nicuşor Stanciu şi este convins că internaţionalul român trebuia să rămână la Anderlecht pentru a demonstra tuturor că are valoare.
29.01.2018 | 11:25
Alin Stoica Stanciu a renuntat prea usor la Anderlecht

Pe 29 august 2016, Nicuşor Stanciu se transfera de la Steaua la Anderlecht pentru 7, 8 milioane de euro plus alte două milioane de euro dacă fostul fotbalist al roş-albaştrilor juca 50 la sută din meciuri în două dintre cele cinci sezoane pe care semnase. Însă în perioada anului trecut între actualul internaţional român şi Aln Stoica, omul care a făcut istorie în tricoul lui Anderlecht, a început un schimb de replici după ce jucătorul care în România a mai evoluat pentru Alba Iulia şi FC Vaslui s-a plâns de faptul că fiul lui Tudorel Stoica îl tot atacă. Vezi detalii

Alin Stoica afirmase că Nicuşor Stanciu nu valora sub nici o formă suma plătită de Anderlecht, iar dacă nu îşi va schimba multe dintre lucruri din viaţa sa de fotbalist, atunci în mod sigur nu va putea să demonstreze că este un jucător de nivelul formaţiei la care se transferase din România. Dar. după doar un an şi jumătate, Stanciu a fost transferat de Anderlect la Sparta Praga pentru 9 milioane de euro cu tot cu bonusuri.

“Îl felicit pe Chipciu că a ales să lupte!”

 Alin Stoica a vorbit pentru FANATIK.RO despre experienţa lui Nicuşor Stanciu la Anderlecht. “Între timp eu m-am întâlnit cu Stanciu şi consider că am reglat lucrurile între noi. Sper că el a înţeles că eu nu am vorbit cu răutate la adresa lui. Eu am vorbit despre tot ce ştiam că înseamnă să joci la Anderlecht. Am jucat acolo şi am câştigat trofee pentru această echipă.

Şi deşi poate acum o să vă surprind cu declaraţiile mele, totuşi să ştiţi că eu consider că Stanciu trebuia să mai rămână încă un sezon la Anderlecht şi să lupte pentru titularizare. Trebuia să le demonstreze tuturor că este un fotbalist de valoare. Voi ştiţi care a fost ghinionul lui Stanciu? El a avut ghinion că toată lumea l-a privit ca pe unul dintre cei mai mari fotbalişti transferaţi la Anderlecht datorită sumei mari plătite pe el. Niciodată nu se plătise la Anderlecht pe un jucător o asemenea sumă. Toţi au crezut că el o să rupă norii din prima, dar era clar ca lumina zilei că lui Nicu îi trebuia în fotbalul belgian o perioadă de acomodare. Ştiam ce spun, atunci când am vorbit de Stanciu, iar eu recunosc că am avut avantajul că am ajuns în Belgia de foarte tânăr şi ştiam tot ce se întâmplă în această ţară. Ştiam cum sunt oamenii din locul respectiv. Stanciu nu este un mijlocaş rău, dar nu s-a avut răbdare cu el, şi din păcate nici el nu a avut răbdare.

Vreau să vă mai spuns şi un alt lucru. Îmi place foarte mult că Alex Chipciu a ales să lupte la Anderlecht, deşi sunt convins că şi el avea posibilitatea să plece acum din Belgia. Din câte ştiu eu noii patroni vor prelua clubul Anderlecht în maximum două luni şi se vor schimba multe lucruri la această echipă. Eu sunt acum în Eleveţia, deoarece lucrez la demararea unui proiect în fotbal. Voi spune mai multe atunci când lucrurile sunt clare pentru mine. În România nu mă văd prea curând lucrând la un proiect”, a încheiat Alin Stoica.