Fotbal intern

Alin Stoica l-a atacat virulent pe Gică Hagi: „Au fost fotbaliști mai mari ca el!”. Cum i-a caracterizat pe jucătorii Viitorului

12.08.2020 | 13:13
Alin Stoica la atacat virulent pe Gica Hagi Au fost fotbalisti mai mari ca el Cum ia caracterizat pe jucatorii Viitorului
Gica Hagi la conferinta de presa de dupa meciul de fotbal dintre FC Botosani si FC Viitorul, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, luni 2 decembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Alin Stoica (40 de ani), fost fotbalist al lui Anderlecht, l-a atacat dur pe Gică Hagi (55 de ani), văzut drept cel mai important fotbalist român din toate timpurile.

Fiul lui Tudorel Stoica locuiește în Belgia de mai mult timp și continuă să vorbească despre cele mai interesante evenimente din fotbalul nostru, de cele mai multe ori având opinii critice față de ce se întâmplă în România.

ADVERTISEMENT

Alin Stoica a făcut o serie de declarații pline de răutate față de Gică Hagi, atacându-l pentru că se crede ”cel mai bun din toate timpurile”, dar și pentru că s-a dus de la Real Madrid la o echipă mai slabă, Brescia. Stoica a mai discutat și despre prestațiile lui Ianis Hagi la Genk și despre cum s-au comportat fotbaliștii de la Viitorul Constanța când s-au transferat în străinătate.

Alin Stoica, atac la adresa lui Hagi: „Se crede cel mai mare jucător din toate timpurile”

Chiar am văzut recent un interviu acordat de Anamaria Prodan. Dacă n-are cineva curaj să-i răspundă (n.r. – lui Hagi)? El se crede cel mai mare jucător din toate timpurile. Când jucătorii ies în Occident, sunt turiști japonezi! Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună.

ADVERTISEMENT

De ce a plecat de la Real Madrid la Brescia? Nu găsea altă echipă? Urlă că e cel mai bun din toate timpurile…Au fost fotbaliști mai mari. Dacă se putea pleca înainte de Revoluție, ar fi fost jucători și mai mari. Liță Dumitru n-a fost  fotbalist? Mulțescu n-a fost fotbalist? Rodion Cămătaru n-a fost fotbalist? Cârțu n-a fost fotbalist? De Balaci și Dobrin nici nu mai zic.

N-a zis nimeni că n-a fost un fotbalist mare. Dar au fost jucători mai mari decât el”, a declarat Alin Stoica, potrivit ProX.

ADVERTISEMENT

S-a născut talent, a murit speranță

Alin Stoica a fost văzut drept unul dintre cei mai talentați jucători din România, însă, cu mici excepții, nu s-a ridicat la nivelul la care se aștepta de la el. A evoluat între 1996 și 2002 la Anderlecht în 100 de partide. În naționala României, a bifat doar 13 meciuri.

Steaua: titlul 1995-1996, Cupa României în 1995-1996;

Anderlecht: titlul în 1999-2000, 2000-2001, Cupa Ligii Belgiei 2000-2001, Supercupa Belgiei 2000, 2001;

ADVERTISEMENT

Club Brugge: titlul 2002-2003, Cupa Ligii Belgiei 2003-2004, Supercupa Belgiei 2003, 2004;

Gică Hagi, carieră de excepție

Hagi a debutat la Farul Constanța, în 1982. Apoi s-a transferat la Sportul Stuudențesc și Steaua. Pentru steliști a debutat cu gol marcat în Supercupa Europei.

În 1990, a fost cumpărat de Real Madrid, care a achitat 4 milioane de dolari, record la acea vreme. Hagi  a evoluat doi ani pentru madrileni.

Brescia a fost următoarea echipă pentru care a jucat Hagi. Apoi a ajuns la Barcelona după Cupa Mondială din SUA. Doi ani a evoluat pentru catalani.

Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost când juca pentru Galatasaray (1996-2001). 167 de meciuri și 79 de goluri a bifat pentru turci. Hagi a câștigat 4 campionate cu Galata ca jucător și două Cupe. Totodată, s-a impus și în Cupa UEFA și Supercupa Europei.

ADVERTISEMENT
Tags: