ADVERTISEMENT
News

Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunț pentru toți elevii din România. Ce spune despre organizarea banchetelor

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, a oferit marți un anunț extrem de important pentru toți elevii din România, explicând dacă se pot organiza, în acest moment, evenimente de tipul banchetelor, foarte populare în rândul elevilor care termină cicluri educaționale.
Autor: Rareș Mușătoiu | 18.05.2021 | 23:20
Alin Stoica, prefectul Capitalei, anunț pentru toți elevii din România. Ce spune despre organizarea banchetelor
Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. CMBSU se întrunește luni. foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis marți că toți elevii se pot întoarce, în Capitală, la orele cu prezență fizică, în contextul scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ o săptămână, Stoica a declarat că în jur de 40% dintre profesorii din București s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Alin Stoica, anunț foarte important pentru elevi. Se pot organiza banchete?

Cosmin Prelipceanu: “Pe perioada verii se vor face vaccinări în școli?”

Alin Stoica: “Nu știu de un program de vaccinare în școli, dar este o idee bună pe care o vom susține dacă este nevoie de așa ceva.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Profesorii nu s-au vaccinat, ce facem cu acest lucru?”

Alin Stoica: “Am văzut discuția din mediul public, dar nu am încă datele necesare. Dacă rata de vaccinare este mică în rândul profesorilor, evident este o problemă.

Profesorii au responsabilitatea de a asigura siguranța în școli, în lipsa unor date nu putem să blamăm întregul corp profesional.

ADVERTISEMENT

În București rata de vaccinare este destul de bună pe toate mediile, în afară de cele defavorizate, unde va trebui să ajungem în alte modalități.”

Cosmin Prelipceanu: “Se poate face banchet?”

Alin Stoica: “Până la 1 iunie nu, cu aceste reguli nu putem să facem astfel de petreceri. Se pot organiza evenimente culturale, am putea avea un mic concert cu o formație la modă care prinde la publicul tânăr, dar nu petreceri în adevăratul sens al cuvântului.

ADVERTISEMENT

Să sperăm că după 1 iunie, dacă lucrurile vor arăta mai bine decât acum, poate vom avea și posiblitatea să facem și mici evenimente de acest tip.”

CMBSU se reunește marți într-o nouă ședință. Ce noi măsuri de relaxare ar putea apărea în București

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit marți într-o nouă ședință. Autoritățile au decis că elevii bucureșteni revin în bănci începând de miercuri, 19 mai.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că toți elevi din București se vor întoarce la școală începând de miercuri, 19 mai. El a precizat că rămân în vigoare toate celelalte reguli prevăzute de Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Rata de infectare în București a scăzut, miercuri, până la 0,89 la mia de locuitori

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!