Fotbal international

Alin Stoica, pus la punct de un fost conducător al lui Anderlecht. “Și-a distrus singur cariera”

27.04.2020 | 15:08
Alin Stoica pus la punct de un fost conducator al lui Anderlecht Sia distrus singur cariera
Alin Stoica, pus la punct de un fost conducător al lui Anderlecht. "Și-a distrus singur cariera. Nu vreau să spun mai mult". Foto: Le Soir.be
ADVERTISEMENT

Alin Stoica a fost considerat în anii 1990-2000 drept unul dintre jucătorii de mare perspectivă din fotbalul românesc. Motiv pentru care în 1996 avea să ajungă la Anderlecht Bruxelles, unde a stat șase ani, fără însă a reuși să împlinească așteptările puse în el.

A fost pus la punct după ce a criticat actuala conducere de la Anderlecht

De curând el a atacat actuala conducere a clubului fanion din capitala Belgiei, iar un fost mare conducător al violeților l-a pus la punct fără drept de apel.

ADVERTISEMENT

Alin Stoica a criticat, într-un interviu acordat presei belgiene,  tot ce înseamnă acum Anderlecht. Atât jocul cât și modul în care e dirijat clubul. “Acesta nu mai este Anderlecht. Nici nu merită să joace în play-off”, a decretat fosta speranță a violeților, acum în vârstă de 40 de ani.

S-a luat și de managerul Michael Verschueren

Din punctul lui de vedere, patronul Marc Coucke este înconjurat de persoane nepotrivite, categorie în care intră și managerul Michael Verschueren.

ADVERTISEMENT

Cu aceste afirmații Alin Stoica a declanșat tirul asupra sa din partea celui care timp de 35 de ani a fost manager la Anderlecht, Michel Verschueren (89 de ani), nimeni altul decât tatăl celui criticat de român. Acesta a fost în funcție la toate întâlnirile cu echipele românești, inclusiv la acel 3-0 pentru Steaua, în 1986, la București.

În șase ani a marcat 23 de goluri

“Alin Stoica și-a distrus singur cariera. Am făcut multe pentru acest băiat și aș putea spune multe lucruri despre el. Nu o fac. Nu vreau să aprind focul. Zic doar atât. Nu a profitat de șansa lui”.

ADVERTISEMENT

Alin Stoica a stat timp de șase ani la echipa din Bruxelles și a jucat în 128 de meciuri, marcând 23 de goluri. Pe 8 decembrie 1996, cu doar două zile înainte să împlinească 17 ani, a debutat la Anderlecht.

În 2002 a trădat trecând la rivala Club Brugge

În chiar primul sezon a fost declarat drept cel mai bun tânăr jucător din campionatul belgian. Însă a fost doar un start foarte bun, pentru că în continuare lucrurile nu au mai mers la fel. Iar în 2002 pleca la marea rivală Club Brugge, ca urmare a unor neînțelegeri financiare. Din acel moment fostul favorit al fanilor lui Anderlecht a devenit dușman.

ADVERTISEMENT