News

Alin Toşca, despre Denis Alibec şi Constantin Budescu: “Ei sunt exemple pentru mine şi pentru fotbaliştii români!”

26.09.2018 | 15:24
Alin Tosca despre Denis Alibec si Constantin Budescu Ei sunt exemple pentru mine si pentru fotbalistii romani

Alin Toşca continuă dialogul cu FANATIK.RO de la Salonic şi spune de ce Denis Alibec şi Constantin Budescu, doi fotbalişti consideraţi a fi extrem de capricioşi, ar trebui să fie modele pentru fotbaliştii români şi nu contraexemple.
Apoi, Toşca explică cum Gică Hagi are un merit extraordinar în cariera sa şi a altor jucători din naţionalele României, mizând în acelaşi timp pe o „explozie” a lui Ianis Hagi în perioada următoare.

Tu ai lucrat în țară cu unii dintre cei mai buni antrenori. Cine te-a impresionat?
– Cu siguranță. domnul Gică Hagi, căruia vreau să îi mulțumesc și pe această cale. Viitorul a fost rampă de lansare către Steaua, iar Steaua către fotbalul din Europa. Gică Hagi este un om deosebit și un antrenor foarte, foarte bun, care ajută tot fotbalul românesc. Când lucrezi cu dânsul ai acel respect care te face mult mai atent și mult mai responsabil. Are o mentalitate de învingător și asta schimbă cel mai mult la jucătorii pe care îi pregătește. De aceea a reușit să câștige campionatul în România cu jucători buni, dar neconsacrați. Aici face el diferența, la mental!

Cu toate acestea, Ianis Hagi a avut și el probleme de adaptare la Fiorentina…
– În cazul lui, poate că nu a depins totul doar de Ianis. Eu sunt convins că a dat totul acolo. Din punctul meu de vedere este un talent foarte mare și poate ajunge un jucător extraordinar. Sunt convins că va face performanță și afară, la un moment dat.

Gigi Becali spunea că ar trebui să treacă întâi pe la Steaua pentru a reuși în străinătate.
– Nu știu dacă neapărat la Steaua. Pentru un tânăr jucător ca Ianis Hagi ar fi ideal să joace întâi la o echipă care are meciuri în cupele europene și să ajungă la echipa națională, înainte de a face pasul spre campionate din Vest. Că este Steaua, cu atât mai mult.

Gică Hagi Ianis Hagi Viitorul
Gică Hagi şi Ianis Hagi lucrează împreună la Viitorul

Alin Toşca le ia apărarea lui Denis Alibec şi lui Constantin Budescu: “Sunt doi fotbalişti extraordinari!”

Ai vorbit de națională. Ce înseamnă pentru tine meciurile în tricoul României?
– Este un vis de fiecare dată când sunt chemat la lot! Cred că reprezintă dorința fiecărui copil care se apucă de fotbal, este cel mai frumos sentiment. În cazul meu, nu contează pe ce post voi fi folosit. În stânga sau în centru, eu mă simt excelent și voi juca oriunde va avea nevoie antrenorul.

Eşti coleg la lot cu Denis Alibec şi Constantin Budescu. La FCSB erau consideraţi jucători-problemă…
– Cei de la Steaua au strategia lor şi au renunţat la ei din motivele lor. Ce pot spun eu este că Denis Alibec şi Constantin Budescu sunt doi jucători extrarodinari, pe care îi cunosc foarte bine, pentru că am jucat împreună. Sunt fotbaliști de mare valoare. Pentru mine sunt exemple foarte bune, nu jucători-problemă! Şi la fel cred şi pentru fotbaliştii români. Mie îmi place să văd lucrurile pozitive la oameni. Ei sunt extrem de talentați şi pot să ajute oricând echipa naţională. Restul, ce e în afara gazonului, ar trebui să conteze mai puţin.

Denis Alibec Constantin Budescu FCSB
Denis Alibec şi Constantin Budescu au avut probleme la FCSB

Din spate vine o generaţie foarte bună, cu nume precum Ianis Hagi, Dennis Man sau Florinel Coman. Care e sfatul tău pentru ei?
– Eu cred că ar trebui să muncească din ce în ce mai mult și să facă performanță la echipele de club și la naționala Under 21, iar convocările la prima reprezentativă vor veni cu siguranță. Toţi sunt extrem de talentaţi şi pot face oricând pasul la echipa mare. Să aibă răbdare şi să încerce să demonstreze meci de meci că sunt buni.

Citeşte şi ce a spus Alin Toşca despre ieşirile lui Gigi Becali, de la TV, în care îi atacă pe fotbaliştii FCSB