Fotbal international

Alin Toșca dezvăluie de ce a semnat cu PAOK: “Am venit într-un moment foarte important”

29.08.2018 | 09:21

A fost adus de tehnicianul Răzvan Lucescu pentru a întări lotul lui PAOK Salonic în vederea meciurilor din Champions League, dar și pentru a ataca titlul în Grecia. Gândul că ar putea juca în grupele celei mai prestigioase competiții intercluburi, dar și faptul că va fi antrenat de un român, l-au făcut să semneze fără să stea prea mult pe gânduri. Înainte de returul cu Benfica Lisabona, partidă în urma căreia grecii ar putea obține calificarea în grupele Champions League, Alin Toșca dezvăluie de ce a semnat cu PAOK.

Alin Toșca a prins un transfer de Champions League, după ce în ultima vreme a căzut în dizgrația antrenorului lui Betis Sevilla. Toșca va juca sub comanda lui Răzvan Lucescu la PAOK Salonic, după ce cluburile s-au înțeles în privința unui împrumut pe o perioadă de un an. Dacă fundașul român va avea evoluții bune în Grecia, oficialii clubului au opțiunea de a-l cumpăra definitiv. Jucătorul a ajuns la PAOK într-o perioadă excelentă, Răzvan Lucescu reușind pe terenul Benficăi un rezultat de egalitate, scor 1-1, care îi dă speranțe că va juca în grupele Champions League.

Am dovedit în debutul ăsta de sezon că suntem capabili să reacționăm în fața oricărui adversar, indiferent de scor. Pentru meciul cu Benfica nu sunt multe calcule de făcut. Jucăm în fața propriilor fani, așa că trebuie să câștigăm. Asta este singura variantă. Mâine vom intra pe teren și ne vom da viața pentru calificare!”,  a declarat Răzvan Lucescu.

Alin Toșca dezvăluie de ce a semnat cu PAOK

Jucătorul român adus în Grecia de Lucescu a vorbit despre transferul la PAOK. “Am ajuns într-un moment foarte important al clubului. Ar fi pentru prima dată în istorie când ar juca în grupele Ligii Campionilor. M-a atras foarte mult faptul că echipa joacă în cupele europene. În al doilea rând, Răzvan Lucescu este antrenor şi mă cunoaşte foarte bine. În plus, fanii de aici sunt extraordinari”, a declarat Alin Toșca pentru Telekom Sport.

Despre șansele de calificare în grupele Champions League, Alin Toșca este de părere că fanii greci îi pot purta pe jucători către o performanță care părea incredibilă la începutul campaniei. “Avem o echipă foarte bună, sunt mulţi jucători cu experienţă, iar atmosfera este incredibilă. Eu cred că sunt cei mai buni fani din Grecia, iar ei ar trebui răsplătiţi cu o calificare”, a mai spus jucătorul.

Alin Toșca a prin transfer de Champions League

Alin Toșca a fost cumpărat de Betis Sevilla în ianuarie 2017 de la FCSB în schimbul sumei de un milion de euro. În ultimele 6 luni, jucătorul a fost împrumutat la Benevento, în Italia, echipă care a retrogradat în Serie B. În această vară, fotbalistul a fost aproape de un transfer la CFR Cluj, dar mutarea a picat după ce antrenorul Edi Iordănescu, cel cu care fuseseră purtate discuțiile. a fost demis de pe banca tehnică a ardelenilor. Toșca s-a înțeles cu PAOK Salonic și va juca pentru vicecampioana Greciei sub formă de împrumut timp de un sezon.

La PAOK, Alin Toșca va avea concurență serioasă pe postul de fundaș stânga. Căpitanul Veirinha va rămâne, probabil, opțiunea numărul unu pentru tehnicianul Răzvan Lucescu. Pentru postul de fundaș central, Toșca se va lupta cu Fernando Varela, Yevhen Khacheridi, Jose Crespo și Stelios Malezas. Dacă oficialii lui PAOK vor fi mulțumiți de evoluțiile românului de 26 de ani, atunci îl vor putea cumpăra vara viitoare în schimbul sumei de 1,3 milioane de euro.

Tags: