Fotbal international

Primele imagini cu Alin Toşca în tricoul lui PAOK Salonic

25.08.2018 | 09:02
Alin Toşca prezentat oficial de PAOK Salonic

UPDATE, 25.08.2018/ Alin Toşca a fost prezentat oficial la PAOK Salonic şi va avea şansă să evolueze în preliminariile Champions League. Fostul jucător de la FCSB are şanse bune să intre în grupele celei mai importante competiţii la nivelul echipelor de club în urma remizei, 1-1, înregistrată de formaţia greacă pe terenul Benficăi în play-off-ul Champions League.

Primele imagini cu Alin Toşca în tricoul lui PAOK Salonic.jpg 2
Alin Toşca transfer de Champions League. Fundaşul va evolua la PAOK

 


Alin Toșca a prins un transfer de Champions League, după ce în ultima vreme a căzut în dizgrația antrenorului lui Betis Sevilla. Toșca va juca sub comanda lui Răzvan Lucescu la PAOK Salonic, după ce cluburile s-au înțeles în privința unui împrumut pe o perioadă de un an. Dacă fundașul român va avea evoluții bune în Grecia, oficialii clubului au opțiunea de a-l cumpăra definitiv.

Alin Toșca a fost cumpărat de Betis Sevilla în ianuarie 2017 de la FCSB în schimbul sumei de un milion de euro. În ultimele 6 luni, jucătorul a fost împrumutat la Benevento, în Italia, echipă care a retrogradat în Serie B. În această vară, fotbalistul a fost aproape de un transfer la CFR Cluj, dar mutarea a picat după ce antrenorul Edi Iordănescu, cel cu care fuseseră purtate discuțiile. a fost demis de pe banca tehnică a ardelenilor. Toșca s-a înțeles cu PAOK Salonic și va juca pentru vicecampioana Greciei sub formă de împrumut timp de un sezon.

La PAOK, Alin Toșca va avea concurență serioasă pe postul de fundaș stânga. Căpitanul Veirinha va rămâne, probabil, opțiunea numărul unu pentru tehnicianul Răzvan Lucescu. Pentru postul de fundaș central, Toșca se va lupta cu Fernando Varela, Yevhen Khacheridi, Jose Crespo și Stelios Malezas. Dacă oficialii lui PAOK vor fi mulțumiți de evoluțiile românului de 26 de ani, atunci îl vor putea cumpăra vara viitoare în schimbul sumei de 1,3 milioane de euro.

Alin Toșca va juca sub comanda lui Lucescu la PAOK

Toşca a dorit din răsputeri să rămână la Betis, însă conducerea clubului nu a ţinut cont de nici una din declaraţiile sale de iubire faţă de culorile alb-verzi. Potrivit Marca, Betis i-a căutat echipă românului încă din această vară, nefiind dispusă să-i mai plătească salariul de 30.000 de euro pe lună, până la următoarea perioadă de transferuri.  El a plătit scump cele câteva greşeli majore comise în tricoul lui Betis în sezonul trecut, după ce debutul fusese excelent, 1-1 cu Barcelona şi Toşca de netrecut în faţa vedetelor catalane. Acum însă Barcelona rămâne o amintire, iar realitatea este că românul trebuia să îşi caute repede echipă, altminteri ar fi ieşit şi din circuitul echipe naţionale.

Alin Toșca, transfer de Champions League

În acest moment, transferul la PAOK vine ca o salvare pentru jucătorul român. Grecii au remizat pe terenul Benficăi Lisabona în turul play-off-ului Champions League, scor 1-1 și sunt cu un pas în grupele competiției. Este un rezultat uriaş pentru echipa lui Răzvan Lucescu, rezultat care conferă vicecampioanei Greciei şanse importante la retur, în infernul de pe stadionul Toumba din Salonic. PAOK se poate califica la acest scor şi cu un egal de 0-0, ceea ce înseamnă că formaţia care trebuie să învingă sau să scoată un egal de minim 2-2 pentru a se califica direct este cea portugheză. Un alt 1-1 ar trimite partida în prelungiri şi, cine ştie, poate şi la executarea loviturilor de departajare. Răzvan Lucescu şi echipa lui au avut destul de suferit de pe urma acţiunilor iresponsabile ale suporterilor în sezonul trecut, când PAOK a pierdut titlul, pe care ăl merita, indiscutabil, numai ca urmare a haosului creat de fani la meciurile cu Olympiakos şi AEK Atena. Trebuie ca de această dată şi suporterii să fie cu adevărat lângă echipă şi să-i ajute pe băieţii lui Răzvan Lucescu să ducă echipa din Salonic unde nu a mai fost niciodată, în grupele Champions League.