News

Alina a murit la 32 de ani, alături de fetița pe care trebuia să o nască. Familia e în stare de șoc

Alina avea 32 de ani și locuia în Constanța, unde se pregătea să dea naștere unei fetițe după 9 luni de sarcină fără complicații.
10.03.2023 | 19:40
Alina a murit la 32 de ani alaturi de fetita pe care trebuia sa o nasca Familia e in stare de soc
Alina a murit la naștere. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Neașteptat, femeia a murit cu doar câteva zile înainte de a deveni mămică. Pe lumea cealaltă a ajuns și fetița sa, care nu a mai apucat să vadă lumina zilei. Drama s-a petrecut la Spitalul Județean Constanța.

Cum a murit Alina, o femeie însărcinată de 32 de ani

Mama și fiica sa au fost îngropate împreună. Medicii spun că femeia a ajuns la spital în stare gravă, astfel că nu au mai putut face nimic pentru a o salva, conform România TV. Medicii spun că femeia a ajuns la spital în stop cardio-respirator, iar fetița din pântec era deja moartă. Medicii au făcut eforturi uriașe pentru a o salva, însă nu au reușit nici cum să o țină în viață.

ADVERTISEMENT

Inițial medicii au decis să o supună pe femeie unei operații de cezariană, după care au internat-o la Secția de Terapie Intensivă a spitalului. A intrat și aici în stop cardio-respirator, pentru a doua oară, de data aceasta pentru ultima dată. Medicii au încercat să o resusciteze timp de o oră, însă totul a fost în zadar.

”În cursul zilei de marți, 7 martie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Andrei Constanța, cu privire la faptul că, în unitatea medicală s-a constatat decesul unei femei, de 32 de ani, și a unui făt.

ADVERTISEMENT

În cauză, s-a constituit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța. Familia femeii e în stare de șoc, sute de mesaje fiind transmise pe Facebook în comunitatea apropiaților și prietenilor femeii.

Mama Alinei a transmis un mesaj emoționant, prin care anunță că e cea mai neagră zi din viața ei. ”Cea mai neagră zi din viața mea și a ta, copilul meu iubit! Mulțumesc familiei, colegilor și tuturor prietenilor pentru susținere și ajutor”, a scris femeia îndurerată.

ADVERTISEMENT

La fiecare două minute, o femeie moare în timpul sarcinii sau al nașterii, conform ultimelor estimări publicate într-un raport al agențiilor Națiunilor Unite. Acest raport, Tendințe în mortalitatea maternă, dezvăluie eșecuri alarmante pentru sănătatea femeilor în ultimii ani, deoarece decesele materne fie au crescut, fie au stagnat în aproape toate regiunile lumii.

”În timp ce sarcina ar trebui să fie o perioadă de speranță imensă și o experiență pozitivă pentru toate femeile, este încă o experiență tragică de periculoasă pentru milioane de oameni din întreaga lume care nu au acces la îngrijiri medicale de înaltă calitate și respectuoase”, a transmis directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

”Aceste noi statistici relevă necesitatea urgentă de a se asigura că fiecare femeie și fată are acces la servicii de sănătate esențiale înainte, în timpul și după naștere și că își pot exercita pe deplin drepturile reproductive”, a completat oficialul.

ADVERTISEMENT
Tags: