News

Alina Bica: “Cît am fost şefă DIICOT, şoşoteam în casă. Nu ieşeam dezbrăcată din baie”

Alina Bica, fosta şefă DIICOT, a acordat primul interviu din arestul la domiciliu. Ea a făcut o dezvăluire surprinzătoare din perioada în care a fost şefa DIICOT. Alina Bica nu a putut uita...
27.05.2015 | 22:07
Alina Bica Cit am fost sefa DIICOT sosoteam in casa Nu ieseam dezbracata din baie

Alina Bica, fosta şefă DIICOT, a acordat primul interviu din arestul la domiciliu. Ea a făcut o dezvăluire surprinzătoare din perioada în care a fost şefa DIICOT. Alina Bica nu a putut uita momentele când trăia în propria casă ca într-un fel de clandestinitate.

“Cât eram şefa DIICOT, şoşoteam la mine în casă. Nu ieşeam dezbrăcată din baie de teamă să nu ajung de râsul lumii, dar nu vreau să vorbesc despre asta. Acum nu mai şoşotesc. Cât am fost şefă DIICOT, şoşeteam la mine în casă, da!“, a spus Alina Bica în interviul pe care i l-a acordat lui Victor Ciutacu pentru emisiunea “Ediţia de seară”, de la România TV.

Alina Bica, despre şocul arestării

“Am citit foarte multe lucruri despre anii ’50. M-am simţit ca un om care a plecat la muncă la ora 6.00 şi s-a întors acasă după şase luni. Cred că am avut noroc – ciudat spus – pentru că atât de mare a fost şocul încât tot ce a urmat, am considerat ca fiind mult mai puţin grav pentru mine şi pentru minţile mele care au rămas acasă. Pot să vorbesc cu o oarecare detaşare acum. Din momentul în care am fost oprită în trafic şi mi-am dat seama ce se întâmplă, minţile mele mi-au rămas acasă. Mă vizitase mama cât am fost închisă. Tata a putut să vină doar o odată. Stăteam de vorbă cu mama mea acolo şi la un moment, am început să râd cu poftă. Şi mama mi-a spus aşa: Nu te-am văzut de un an şi jumătate să râzi în halul acesta!”, a mai zis Alina Bica.

Nu s-a gândit nicio clipă că ar putea ajunge să fie arestată

“Am fost pregătită pentru foarte multe lucruri în această viaţă: boli, decese şi de alte lucruri, dar nu m-am gândit că voi ajunge să fiu arestată. Am fost grav bolnavă, m-am gândit că pot să fac chimioterapie. M-am gândit că pot să îmi pierd funcţia. M-am gândit la multe lucruri, dar niciodată că voi fi arestată”, a mai spus Alina Bica.

Alina Bica, despre perioada de detenţie: Am simţit că mă şterg ca personalitate

Odată ajunsă în arestul Poliţiei Capitalei, Alina Bica a spus că era mai deranjată de gravele acuzaţii care i se aduceau, decât de condiţiile improprii în care a fost nevoită să stea.

“Pe mine mă deranjează denumirea de “beciul domnesc” care i s-a dat arestului central. Mi se pare că râdem de un loc sinistru. Am văzut numeroase doamne fardate care utilizează expresia în mod frecvent. Mi se pare o provocare a sorţii şi nu doresc niciunei persoane să ajungă în locul cu pricina. Nu mi se pare un termen potrivit. Este crunt în arestul Poliţiei Capitalei. Eu spun din perspectiva faptului că trebuie să coabitez într-un spaţiu închis cu alte minim trei persoane. Mă ştergeam pe zi ce trece, pentru că îmi puneam întrebări legate de mine ca persoană, de lucrurile în care crezut dacă mai sunt valabile. Faptul că venea lumea la mine să se uite ca la circ, fiecare îşi găsea de lucru să treacă, să îşi bage capul să mă vadă. Asta mi s-a părut mie traumatizant, nu că stăteam cu alte trei persoane, lucrurile astea vin şi trec. În momentul în care am ajuns acolo a fost prima dată când mi-am pus întrebări legate de cine sunt. Şi nu o spun ca să primesc simpatii, bănuiesc că după interviu o să fie numeroase reacţii”, a adăugat Alina Bica.

Sursă: www.dcnews.ro

Tags: