News

Alina Bica, prinsă de polițiști în Italia! Autoritățile l-au reținut și pe afaceristul Ioan Bene

10.07.2020 | 21:45
Alina Bica prinsa de politisti in Italia Autoritatile lau retinut si pe afaceristul Ioan Bene
Alina Bica a scăpat momentan de judecată Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile din România au anunțat că au prins-o pe Alina Bica, fugară de mai mulți ani după ce a fost condamnată la 4 ani de închisoare.

Fosta șefă DIICOT s-a aflat vreme bună în Costa Rica, însă se pare că a fugit în Italia, unde a fost prinsă de Carabinieri.

ADVERTISEMENT

Mai mult, polițiștii l-au prins și pe omul de afaceri clujean Ioan Bene.

Ioan Bene și Alina Bica au fost arestați în Italia

Reprezentanții IGPR nu au putut să ofere mai multe detalii, însă au transmis informația vineri, 10 iulie, noaptea: „Nu putem preciza un orizont de timp până când va fi adusă în țară, depine de formalități. Ioan Bene și Alina Bica se află în custodia autorităților”.

Alina Bica era fugită în Costa Rica, însă se pare că a decis să ajungă în Italia unde se afla și afaceristul Ioan Bene. Avocatul fostei șefe DIICOT anunța în urmă cu ceva vreme că Bica nu vrea să se întoarcă niciodată în România.

ADVERTISEMENT

„Nu se va întoarce cu siguranţă în România, bătaia pe care a primit-o cu bestialitate a fost principalul motiv care a făcut-o să renunţe definitiv şi, sinceră să fiu, încerc din răsputeri să o conving că aici este locul ei.

„Cu siguranţă spun eu că adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar care se va rejudeca în fază de apel şi aşa cum spuneam informaţia din Costa Rica a fost prezentată trunchiat pentru că cererea de renunţare la acel statut cuprinde practic două părţi, pe de o parte renunţarea şi pe de altă parte demersuri judiciare începute conform Convenţiei de la Geneva pe care evident că nu le putem face publice, în momentul în care va putea vorbi despre ele, i s-a interzis cu desăvârşire să vorbim, de aia eu m-am şi mirat sinceră să fiu că a apărut acea informaţie din Costa Rica referitoare la cererea de retragere, de renunţare”, a explicat avocata lui Bica.

ADVERTISEMENT

Bica se consideră nevinovată, deși a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, pedeapsa pe care va trebui să o ispășească în țara noastră.

Ioan Bene, unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Cluj

Ioan Bene este considerat unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Cluj. Bărbatul a fost inclus de Inspectoratul General al Poliţiei Române pe lista infractorilor urmăriţi naţional după ce a primit o condamnare de 5 ani într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit Monitorul de Cluj.

ADVERTISEMENT
Ioan Bene, prins în Italia
Ioan Bene, prins în Italia

 

Tags: