News

Alina Bica se teme să revină în România: „Jumătate dintre femeile din închisoare sunt acolo în urma investigațiilor mele”

16.07.2020 | 15:49
Alina Bica se teme sa revina in Romania Jumatate dintre femeile din inchisoare sunt acolo in urma investigatiilor mele
Alina Bica cere chemarea în instanță a lui Traian Băsescu. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Alin Bica refuză să se întoarcă în România și le-a transmis autorităților că vrea să își ispășească pedeapsa în Italia.

Fosta șefă a DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, le-a „explicat” procurorilor că nu fuge, doar că nu vrea să se întoarcă în România.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor italieni, Bica se afla de aproximativ un an în Italia, unde lucra ca și consultant legal pentru anumite companii din zona Brescia.

Alina Bica refuză să se întoarcă în România, de teama închisorii

Fostul procuror anti-mafia român ajunge în închisoarea din Trani”, a titrat La Gazzeta del Mezzogiorno, citată de Gazeta românească.

ADVERTISEMENT

Bica își susține în continuare nevinovăția și este convinsă că nu a comis nicio infracțiune. Fosta șefă DIICOT ar fi depus un nou recurs în fața Înaltei Curți.

Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentinţa este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei şi mai mult de jumătate dintre deţinute au fost condamnate pe baza investigaţiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea şi nu pot merge la închisoare: trebuie să mă consult cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, s-a apărat Bica.

ADVERTISEMENT

Așadar, Bica se teme că în penitenciar ar avea o viață extrem de grea alături de alte femei pe care le-a „ajutat” să ajungă după gratii.

Judecătorii italieni ar fi apreciat faptul că Bica are domiciliul în Italia, dar și o ocupație stabilă în Peninsulă.

ADVERTISEMENT

Doamna Bica vrea să se apere pe fondul acuzaţiilor asupra cărora Înalta Curte de Justiţie din România va trebui să se pronunţe din nou, şi va cere o revizuire a procesului şi, eventual, şi un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz”, a adăugat și avocatul femeii, Cristian Di Giusto.

Înainte de a fi prinsă de polițiști, Bica ar fi lucrat timp de un an în Altamura, o localitate de lângă Bari, unde a oferit consultanță legală pentru anumite firme din zona Brescia.

ADVERTISEMENT
Tags: