News

Alina Gorghiu, atac la Ludovic Orban: “Pozițiile de președinte în PNL nu sunt viagere”

Alina Gorghiu a lansat joi, la Digi24, un atac la Ludovic Orban, declarând: "pozițiile de președinte în PNL nu sunt viagere".
19.08.2021 | 22:22
Alina Gorghiu atac la Ludovic Orban Pozitiile de presedinte in PNL nu sunt viagere
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Partidului Național Liberal se află într-un conflict politic deschis cu Ludovic Orban, actualul președinte al partidului și președintele Camerei Deputaților.

Gorghiu nu este la primul atac la adresa lui Orban, declarând că aceasta ar fi trebuit să își dea demisia după ce a pierdut alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu, atac la Ludovic Orban: “Pozițiile de președinte în PNL nu sunt viagere”

“Sigur că este o competiție foarte interesantă, vorbim o competiție între președintele Camerei Deputaților și actualul prim-ministru al României. Ca atare, nu poate să nu fie o competiție atractivă.

De ce îl susțin eu pe Florin Cîțu și nu evit deloc subiectul dosarului de acum 21 de ani? Guvernarea și eficiența unor măsuri nu sunt influențate de acest incident.

ADVERTISEMENT

Este un eveniment care nu poate fi scuzat, un eveniment pentru care premierul a plătit, dar premierul face astăzi lucruri pentru PNL care sunt foarte bune.

Cred că viziunea lui asupra administrației este una a unui antreprenor care știe ce este mediul privat, care este respectat și care are credibilitate în mediul de afaceri din România.

ADVERTISEMENT

Cred că poate demonstra că în România, printr-o politică liberală poți să faci reforme până la capăt. Mâine își va prezenta candidatura și această campanie din PNL va avea un rezultat bun, sunt convinsă că vom reuși să recâștigăm simpatia celor care au fost acum afectați de aceste incidente de care vorbiți.

Avem un proiect concret, o guvernare pe opt ani, este nevoie de coerență, vorbim despre un proiect PNL 2024 și vorbim despre o echipă care încearcă, cu fair-play și cu decență să își expună ideile.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul României nu este mândru de incidentul de acum 21 de ani, dar cred că scuzele și poziția domniei sale au fost suficiente pentru ca acum să se concentreze pe ce este prioritar în agenda publică.

In 2016 când Florin Cîțu a intrat în PNL era o cunoscută pentru public, era un om cu experiență vastă în domeniul financiar, un om ale căror opinii le ascultau mulți oameni în spațiile televiziunilor alocate dimensiunii economice. A fost o onoare pentru mine să vină în PNL, am contribuit la redactarea programului de guvernare.

Nu a fost o necunoscută pentru Ludovic Orban care l-a depus lider la Senat, l-a propus Ministru al Finanțelor, l-a propus vice-președinte în echipa sa.

Nu suntem angajații cuiva, facem politică pentru că ne mână în luptă niște idei, pentru că vrem să facem echipă cu oameni care sunt ca noi sau proiecte de tracțiune pentru PNL. De aceea, cuvinte precum ‘lichele’, ‘trădări’, folosite des în această campanie, eu nu le am în vocabular.

Eu dacă aș fi Ludovic Orban mi-aș pune o singură întrebare: de ce echipa mare a PNL, majoritatea președinților de consilii, 13 din 17, majoritatea primarilor de municipii s-au așezat în spatele lui Florin Cîțu? De ce nu mai sunt în spatele meu? Și nu fac un reproș actualului președinte.

Eu îl voi respecta, este un om important în PNL, dar pozițiile de președinți în PNL nu sunt viagere, le căpătăm prin vot. Cred că s-au făcut niște greșeli. După alegerile parlamentare nu am făcut nicio analiză în partid, de ce am pierdut alegerile parlamentare”, a declarat Alina Gorghiu la Digi24.

 

ADVERTISEMENT