ADVERTISEMENT
News

Alina Gorghiu, schimb de replici dure cu PSD: „Respingerea ororilor legislative marca Dragnea”

Autor: Flaviu Popa | 01.02.2021 | 20:26
Alina Gorghiu, schimb de replici dure cu PSD: „Respingerea ororilor legislative marca Dragnea”
Liviu Dragnea, criticat de Alina Gorghiu. Foto: Facebook

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunțat că în primul plen de la deschiderea sesiunii ordinare din Senat au fost respinse modificările audse Codului penal și de procedură penală „marca PSD-Dragnea”.

ADVERTISEMENT

Gorghiu i-a criticat pe senatorii PSD, care au anunțat că se abțin de la vot în această chestiune, ridicând mari semne de întrebare.

Senatorul le-a promis românilor că vor avea parte de reforme și că Parlamentul „funcționează în direcția bună pentru români, în interesul lor”.

Alina Gorghiu îi critică dur pe senatorii PSD

„Din Parlament. În prima ședință din debutul acestei sesiuni, o victorie simbolică: respingerea celor două orori din activitatea legislativă. Adică a modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală, marca PSD-Dragnea! Măcar scuze să-și ceară pentru 4 ani pierduți în controversa exportată la nivel european, legată de justiția din România.

ADVERTISEMENT

Știți ce e cel mai penibil?! Că au anunțat că se abțin. Nu vor vota împotrivă. Parcă ar mai ține puțin cu dinții de aceste codificări strâmbe, făcute pentru colegii lor certați cu legea.

Parlamentul actual funcționează în direcția bună pentru români, în interesul lor. Suntem o majoritate sănătoasă și vă asigur că urmează reformele. Lucrăm serios și responsabil!

PS: Domnule Ciolacu, vedeți că proiectele vin la Camera Deputaților! Vă rog, faceți ceva sănătos pentru democrație, fără jocul tipic de glezne al PSD: înfierați sincer aceste mizerii și votați împotriva lor!”, a scris Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Conform realitatea.net, Senatul a avut înscris pe ordinea de zi actul normativ pentru modificarea și completarea legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, aflată în reexaminare după o decizie a CCR.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și actul normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind odul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, tot în reexaminare după o decizie a Curţii Constituţionale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!