Sport

Alina Peșu reprezintă România la Euro U19 feminin. Cea mai sexy arbitră, printre cei șase centrali aleși de UEFA

Alina Peșu va arbitra la Campionatul European Under-19 feminin din Cehia, iar olteanca visează departe. „Cavalera fluierului” a jucat fotbal și e și profesor de sport.
25.06.2022 | 11:11

Alina Peșu a oferit un amplu interviu pentru site-ul Federației Române de Fotbal, în care a vorbit despre cum a ajuns să fie arbitru internațional.

Alina Peșu va arbitra la Campionatul  European U19 feminin: „Cu tehnologia pe care o avem, lucrurile au devenit mai simple”

Cea mai sexy arbitră din România s-a destăinuit pentru frf.ro și a explicat de ce a ales să devină arbitru: „Am jucat timp de 8 ani fotbal în paralel cu arbitrajul, iar acum sunt profesor de educație fizică și sport. Primul meci internațional arbitrat mi-a adus cea mai mare satisfacție, pentru că a fost chiar de ziua mea de naștere. De aceea consider că nimic nu este întâmplător în viață”.

ADVERTISEMENT

La finalul lui 2021, Alina a promovat în Categoria I arbitri FIFA, cea mai importantă după Categoria Elite:„Neavând o echipă de fotbal feminin în Craiova, am decis să fiu pe terenul de fotbal, dar sub o altă formă, nu ca jucătoare, ci ca arbitru”.

Ba mai mult, Alina Peșu este în același timp și profesoară: „Ulterior, la puțin timp, s-a înființat echipa de fotbal Sporting Craiova și am mers în paralel cu ambele timp de 8 ani. Acum, pe lângă faptul că arbitru, sunt și profesor de Educatie Fizică și Sport”.

ADVERTISEMENT

Pentru tânăra din Craiova, arbitrajul i-a deschis noi orizonturi și a făcut-o fericită încă de la prima partidă internațională: „Datorită arbitrajului am putut să văd locuri la care doar visam, să ascult imnul României și imnurile altor țări. Primul meci internațional mi-a adus cea mai mare satisfacție, a fost chiar de ziua mea de naștere. Iată că nimic nu este întâmplător”.

Alina Peșu e extrem de ambițioasă: „Când nu arbitrez, mă gândesc ce pot face pentru a progresa în acest domeniu”

Alina Peșu recunoaște că în acest moment, meseria de arbitru este mult mai facilă și mai ușoară: „Cu tehnologia pe care o avem, lucrurile au devenit mai simple, căci avem acces la majoritatea meciurilor, deci echipele trebuie studiate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, înaintea meciului este necesară ședința cu brigada de arbitri, unde trebuie puse la punct unele aspecte.

Atunci când nu arbitrez, mă gândesc ce pot face pentru a progresa în acest domeniu și să acționez. Exceptând arbitrajul, îmi place să mă uit la meciuri de fotbal, să citesc, să călătoresc, să am o atitudine pozitivă cu privire la ceea ce mă înconjoară”.

ADVERTISEMENT

Tânăra și-a adus aminte și de primul meci pe care l-a arbitrat: „Îmi aduc aminte cu drag de primul meci, care a avut loc la data de 29 martie 2006, între Viitorul Craiova și Școala de Fotbal Costică Donose. A fost o brigadă feminină și mult timp am arbitrat în aceeași formulă”.

ADVERTISEMENT