Life

Alina Pușcaș, rețetă de găluște cu prune perfectă pentru siluetă. Care e secretul vedetei

Alina Pușcaș are propria rețetă de găluște cu prune. Ce pune vedeta de la Antena 1 în preparatul culinar, ideal pentru siluetă.
14.09.2022 | 22:00
Alina Puscas reteta de galuste cu prune perfecta pentru silueta Care e secretul vedetei
Alina Pușcaș are propria rețetă de găluște cu prune. Ce pune vedeta în preparat. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Șatena le-a dezvăluit fanilor din social media care este rețeta de găluște cu prune ”prietenoasă” cu trupul de invidiat pe care-l menține în formă în ciuda celor trei sarcini prin care a trecut. Cum pregătește prezentatoarea acest desert.

Alina Pușcaș are propria rețetă de găluște cu prune. Ce pune vedeta în preparat

Alina Pușcaș are propria rețetă de găluște cu prune pe care spune că a descoperit-o din întâmplare. Moderatoarea emisiunii Te cunosc de undeva este foarte atentă la felul în care arată și implicit la alimentație.

ADVERTISEMENT

Vedeta are un secret pe care se bazează atunci când vine vorba de acest preparat culinar, care nu conține deloc cartof. Leguma a fost înlocuită extrem de ușor cu brânza de vaci care conferă o textură cremoasă gustării.

„Am încercat să adaptez cantitățile, să pun tot mai puțin cartof, dar de fiecare dată compoziția ieșea mult prea tare. Nu reușeam să obțin acea textură pufoasă, cremoasă, nicicum.

ADVERTISEMENT

Într-un final, am renunțat de tot la cartof și a ieșit cu totul altceva, folosind, în special, brânză de vaci”, a spus Alina Pușcaș pe pagina de Instagram.

Ingrediente pentru găluște cu prune:

  • 500 de grame de brânză de vaci
  • 450 – 500 grame de făină albă
  • 150 grame de griș
  • 5 – 6 linguri de zahăr
  • 4 ouă
  • 1- – 2 fiole de esență de vanilie
  • prune brumării, din piață
  • un praf de sare.
ADVERTISEMENT

Găluște cu prune după rețeta Alinei Pușcaș. Mod de preparare

  1. Grișul se pune în apă sau în lapte și se dă la fiert. Ulterior, când este gata se lasă la răcit
  2. Peste grișul de mai devreme se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul
  3. Compoziția obținută se frământă până când devine omogenă și compactă
  4. Se iau pe rând prunele și se acoperă cu aluatul de mai sus
  5. Sfat: ungeți mâinile cu puțin ulei ca să nu se lipească compoziția de degete
  6. Se pune pe foc o oală cu apă și puțină sare, iar când clocotește se adaugă găluștele cu ajutorul unei spumiere
  7. În momentul în care găluștele ies la suprafață înseamnă că sunt fierte
  8. După ce au fost scoase din oală se tăvălesc printr-un amestec de pesmet și zahăr brun
  9. Găluștele cu prune se pun într-o tavă care se dă la cuptorul încins pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius
  10. Desertul este gata de savurat. Poftă bună!