Sport

Alina Shaternikova, vicepreședintele Ligii Profesioniste de Box din Ucraina, declarație de război pentru soldații ruși: ”Voi învăța să folosesc pistolul”

Tot mai mulți sportivi, sau foști performeri ucraineni, aleg să își apere țara cu arma în mână, în fața invadatorilor ruși. Între aceștia și fosta pugilistă Alina Shaternikova.
21.04.2022 | 13:10
Alina Shaternikova vicepresedintele Ligii Profesioniste de Box din Ucraina declaratie de razboi pentru soldatii rusi Voi invata sa folosesc pistolul
Fosta campioană europeană de box Alina Shaternikova a anunțat că va învăța să tragă cu arma pentru a apăra Ucraina împotriva invadatorilor ruși. Sursa foto: Vadym Zhuravlov
ADVERTISEMENT

Fostă campioană europeană la box, Alina Shaternikova, refuză să părăsească Kievul și vrea să lupte împotriva invadatorilor ruși. Ea a anunțat că va învăța să mânuiască armele.

Dezvăluiri din iadul din Ucraina, ale unei foste campioane europene de box

Alina Shaternikova s-a născut în Rusia, în localitatea Tver, dar în întrecerile internaționale a reprezentat Ucraina, câștigând titlul european de box, la categoria muscă, în 1999.

ADVERTISEMENT

În ciuda unui fizic firav, fosta sportiva, acum vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box din Ucraina, a dezvăluit că în ciuda invaziei Rusiei și a războiului declanșat de Guvernul de la Kremlin, a refuzat să părăsească Kievul.

Alina Shaternikova a mărturisit că și-a propus să învețe să tragă cu arma, pentru a-și apăra țara de adopție și că vrea să fie un exemplu pentru fiul ei.

ADVERTISEMENT

”La unele posturi (posturi militare de control – n.r.) m-au întrebat dacă am o armă. Le-am răspuns că nu, iar băieții mi-au spus că acum este timpul să am una. Le-am spus că mi-e rușine, dar nu știu să folosesc (pistolul – n.r.). Apoi le-am promis că voi învăța să-l folosesc.

Am decis să nu părăsim Kievul pentru fiul meu care are deja 19 ani. Am fost serios implicați în creșterea lui. Dacă fugeam nu puteam vorbi cu un tânăr despre patriotism, devotament și curaj.

ADVERTISEMENT

Țara vărsă sânge, dacă fugeam și nu ne ajutam țara. Ne-am dat seama că dacă plecăm pe undeva, nu vom ridica un om vrednic, apărător al țării noastre”, a povestit Alina Shaternikova, pentru platforma sport.ua.

Fiul ei s-a înscris în trupele voluntare

Fosta pugilistă a mai spus că fiul ei a făcut cocktailuri Molotov pe care le-a furnizat armatei ucrainene și partizanilor care luptă împotriva soldaților ruși și chiar să tragă cu arma.

ADVERTISEMENT

”Aproape imediat după începerea războiului, fiul a găsit un atelier unde au făcut cocktailuri Molotov, iar de dimineața până seara s-a angajat în asta. Și apoi comandantul lor a început să învețe cum să lucreze cu armele, cum să tragă, cum să păzească clădirea.

Apoi au avut un curs separat de prim ajutor predat de un instructor american, iar mai apoi a intrat în formarea voluntară a unei comunități teritoriale. Pleacă 4 ore în patrulare dimineața și noaptea, are echipament, arme”, a adăugat Shaternikova.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde