Life

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, divorț și partaj de multe milioane. Câți bani au produs în cei 12 ani de mariaj

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu sunt în plin proces de divorț, cei doi având de împărțit, pe lângă custodia fiicelor, o adevărată avere, socotită în venituri de milioane în urma celor 12 ani de căsătorie.
27.05.2022 | 08:58
Alina Sorescu si Alexandru Ciucu divort si partaj de multe milioane Cati bani au produs in cei 12 ani de mariaj
Alexandru Ciucu are o relație cu altcineva?/ Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Discreți din cale afară, Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au ajuns la capătul relației pe care o au de 14 ani, din care 12 de căsătorie. Cei doi, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, luptă și pentru custodia celor două fiice ale lor, dar divorțul lor este complicat și de averea pe care o au de împărțit.

Ce au de împărțit Alina Sorescu și Alexandru Ciucu la divorț

Cântăreața Alina Sorescu și designerul Alexandru Ciucu au reușit, în cei 12 ani de la momentul în care s-au căsătorit, să strângă o mică avere, ca și cuplu. Pe lângă o casă în Pipera, cotată la valoarea a cel puțin 500.000 de euro, cei doi au obținut, de-a lungul mariajului, sume însemnate din firmele pe care le dețin.

ADVERTISEMENT

Conform datelor de la Registrul Comerțului și consultate de FANATIK, Alexandru Ciucu și Alina Sorescu sunt implicați în patru firme, trei ale designerului și una a artistei, care au produs venituri serioase, de ordinul milioanelor de lei, de-a lungul anilor în care au fost căsătoriți cei doi.

Cum la divorț legea spune că, în principiu, veniturile obținute de cei doi soți fac obiectul partajului și se împart la doi– în cazul în care nu există un act notarial care să prevadă, explicit, o altă metodă de împărțire a bunurilor comune -, Alina Sorescu și Alexandru Ciucu sunt în mijlocul unui proces de milioane.

ADVERTISEMENT

Câți bani au câștigat, în timpul căsătoriei, Alexandru Ciucu și Alina Sorescu

FANATIK a consultat balanța financiară declarată a celor trei firme deținute de Alexandru Ciucu și pe cea a companiei trecută pe numele Alinei Sorescu. Iar conform datelor înregistrate, cei doi au făcut, separat, bani serioși până acum.

Astfel, Alexandru Ciucu deține trei companii: Panetelas Activ, Oaghenada Grup și Bruno, toate având ca domeniu de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte. Conform raportărilor, din 2010, atunci când s-a căsătorit cu Alina Sorescu, Alexandru Ciucu a obținut profituri însemnate.

ADVERTISEMENT

Cu un total al cifrei de afaceri care se apropie de 13 milioane de lei, Alexandru Ciucu a avut un profit net în cele trei firme ale sale de aproape 750.000 de lei, adică peste 150.000 de euro.

Alina Sorescu, care deține Piano Music, a avut rezultate financiare mai slabe însă. Conform raportărilor făcute la ANAF, compania ei, care se ocupă cu organizarea de spectacole și ale activități de interpretare artistică a avut o cifră de afaceri, din 2010 încoace, de aproape 1.2 milioane de lei și un profit de peste 86.000 de lei, adică circa 18.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Un calcul simplu arată că, pe lângă casa din Pipera în care locuiesc din 2017, cei doi ar avea de împărțit, la partaj, sume care depășesc 830.000 de lei, lucru care, cel mai probabil, încurcă suficient de mult despărțirea celor două vedete.

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, dispută legală pentru fiicele lor

Așa cum FANATIK a dezvăluit, în exclusivitate, la începutul lunii mai între Alina Sorescu și Alexandru Ciucu a avut loc procesul cu privire la programul de vizitare al copiilor și domiciliul fetițelor pe care le au împreună de-a lungul divorțului.

În primă instanță, la termenul din 3 mai 2022, Alina Sorescu a câștigat în fața soțului ei, procesul cu privire la stabilirea domiciliului fetițelor lor. „Mi-am recăpătat liniștea, instanța a decis stabilirea domiciliului fetițelor la mine”, anunța Alina Sorescu, la aflarea deciziei instanței, pe conturile ei de socializare.

”Nu am nimic de declarat, aș dori să mă înțelegeți si să terminăm conversația acum”, ne-a spus Alexandru Ciucu, în momentul în care FANATIK a aflat de divorțul lor.

Alexandru Ciucu și Alina Sorescu au recunoscut că divorțează doar după ce au depus actele

Culmea, cu doar câteva luni înainte, cei doi negau cu fermitate problemele din viața de cuplu și susțineau că zvonurile cu privire la divorțul lor sunt doar bazaconii. ”Nu, nu divorțăm. Nu avem niciun fel de probleme în relația de cuplu, doar ne bucurăm de discreție, preferăm să nu discutăm despre lucrurile intime”, spunea la acea vreme, pentru FANATIK, Alexandru Ciucu.

Alina Sorescu a fost foarte discretă însă cu privire la divorțul ei de Alexandru Ciucu, singurele declarații oficiale fiind făcute pe conturile sale de socializare, imediat după ce FANATIK a publicat dovada că cei doi divorțează.

”La începutul anului am introdus acțiunea de divorț, iar în cadrul acestui proces soțul meu a intentat acum o ordonanță președințială, în care cere domiciliul fetițelor noastre la el până la soluționarea în instanța a procesului.

Voi face tot posibilul să îmi protejez fetițele, să muncesc pentru a le crește și să le educ armonios, că și până acum. Le mulțumesc părinților mei care sunt alături de mine și tuturor celor care în aceste zile mi-au trimis mesaje de încurajare”, spunea Alina Sorescu.

ADVERTISEMENT