Premier League

Alisson, cel mai scump portar din lume, a vrut să renunţe la fotbal!

20.07.2018 | 21:53
Alisson, cel mai scump portar din lume, a vrut să renunțe la fotbal. Din cauză că era prea scund în perioada adolescenţei

Brazilianul Alisson, cel mai scump portar din lume, a vrut în adolescenţă să se lase de fotbal. Alisson a fost cumpărat de FC Liverpool de la AS Roma pentru suma de 75 milioane euro, devenind cel mai scump transfer pe acest post în istoria fotbalului. Italienii îl aduseseră pe numai 10 milioane, aşa încât au făcut o excelentă afacere. Iar germanul Jurgen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool, poate uita de gafele incredibile ale compatriotului său Loris Karius în finala Champions League, pierdută cu 3-1 în faţa lui Real Madrid.

Tabloidul britanic The Sun dezvăluie însă faptul că în perioada adolescenţei Alisson a fost foarte aproape de a lăsa de fotbal! Motivul era faptul că era prea scund pentru postul de portar. Brazilianul era legitimat la juniorii lui Internacional Porto Alegre, dar nu avea prea multe şanse să se devină numărul 1, pentru că era cel mai mic de înălţime dintre portari.

Alisson, cel mai scump portar din lume, a vrut să renunţe la fotbal! Într-un an a crescut ca în basme

Din această cauză şi şefii clubului i-au spus că mai aşteaptă un singur an, avea pe atunci 15, pentru a urmări dacă se produce vreo creştere în înălţime a lui Alisson, care ca tehnică era net superior colegilor săi, însă dezavantajul staturii îl ţinea în afara postului de titular. Şi minunea s-a produs, în sensul în care băiatul a reuşit ceva incredibil, ca în doar 12 luni să urce de la 1,70 la 1,87 m, moment în care a fost luat serios în calcul inclusiv pentru echipa mare a clubului.

Alisson, cel mai scump portar din lume, a vrut să renunțe la fotbal. Într-un an, la 15 ani, a crescut 17 centimetri. În imgine, ţinut în braţe de fratele său în copilărie
Alisson, cel mai scump portar din lume, a vrut să renunțe la fotbal. Într-un an, la 15 ani, a crescut 17 centimetri

“Voiam să mă las dacă în acel an nu se întâmpla minunea care mi-a schimbat complet viaţa în bine. Cred că Dumnezeu a ţinut cont de faptul că tatăl meu a jucat portar în echipa companiei la care a lucrat, bunicul meu a fost în poartă la echipa de amatori din oraşul natal, Novo Hamburgo, mama a fost portar în echipă de handbal, iar fratele meu Muriel, joacă în Portugalia, la Belenenses.”

Tags: