Fotbal international

Allegri, înainte de debutul lui CR7 la Juventus. “Nu i-am dat nici un sfat lui Ronaldo”

18.08.2018 | 10:01
Allegri inainte de debutul lui CR7 la Juventus Nu iam dat nici un sfat lui Ronaldo

Massimiliano Allegri, antrenorul campioanei Italiei, a declarat la conferinţa de presă de dinaintea debutului în Serie A al lui CR7, că nu i-a dat nici un fel de sfat vedetei portugheze. “Cristiano Ronaldo e curios şi nerăbdător să vadă cum este în fotbalul italian. Care este deosebirea dintre celelalte două campionate în care a jucat până acum, Premier League şi Spania. Nu i-am dat şi nici nu am ce sfat să-i dau unui jucător cum este Cristiano. El ştie cel mai bine ce are de făcut şi are o mare dorinţă de a câştiga şi cu Juventus cât mai multe trofee. Este un perfecţionist în adevăratul sens al cuvântului, care niciodată nu va spune că este de ajuns ce a realizat până acum. Dimpotrivă, vrea şi mai mult, să mai adauge alte succese la colecţia lui, care este cu adevărat impresionantă”.

Allegri însă atrage atenţia asupra pericolului ca toată lumea să creadă că este suficientă venirea lui Cristiano Ronaldo la echipă şi victoriile sunt ca şi obţinute. “Ar fi o mare eroare să credem aşa ceva. Dimpotrivă, cred că toate echipele care vor juca cu noi vor da sută la sută mai mult, ambiţionate că vor da piept cu echipa la care joacă Cristiano. Şi sunt convins că el nu va fi tratat cu respect pe teren, ci va deveni o ţintă care trebuie neutralizată, mă tem că prin orice mijloace. Aşadar, simplul fapt că Juventus îl va avea pe teren pe Ronaldo nu înseamnă, automat, că am şi câştigat.”

Allegri, înainte de debutul lui CR7 la Juventus. Verona, oraş sub stare de asediu

Debutul lui Cristiano Ronaldo a pus pe jar Verona, oraşul unde sâmbătă, de la ora 19:00 va începe noua ediţie din Serie A cu meciul Chievo – Juventus. Nicicând nu au mai fost mobilizate atâtea forţe de ordine ca la acest meci, oraşul fiind împânzit de poliţie şi detaşamente antitero. Totul pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă  şi a evita din faşă orice focar de violenţă, mai ales între suporteri. Juventus are o tradiţe pozitivă în meciurile cu Chievo la Verona. În urbea lui Romeo şi al Julietei biaconerii au pierdut o singură dată, în 2011, în schimb au câştigat de 11 ori şi au remizat de patru ori.

Allegri, înainte de debutul lui CR7 în fotbalul italian. Antrenorul atrage atenţia asupra faptului că simpla prezenţă a lui Ronaldo pe teren nu garantează victoria. În imagine Massimiliano Allegri la maxim
Allegri, înainte de debutul lui CR7 în fotbalul italian. Antrenorul atrage atenţia asupra faptului că simpla prezenţă a lui Ronaldo pe teren nu garantează victoria

Pentru acest meci nu a mai existat nici un bilet încă din prima zi după ce s-a anunţat ţintarul Serie A pentru sezonul 2018-2019. Totul s-a epuizat în doar cinci ore şi zeci de mii de fani au rămas pe afară. “Măgarii zburători”, cum sunt porecliţi jucătorii echipei veroneze, nu se sperie de faptul că tocmai ei vor sta în calea campioanei şi a lui Cristiano Ronaldo. “Nu jucaţi împotriva lui Cristiano Ronaldo, ci a unei alte echipe, care este Juventus. Nu aveţi altceva de făcut decât să intraţi pe teren şi să daţi totul. Fireşte, Juventus e favorită, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne vedem deja învinşi, pentru că atunci va fi cu adevărat greu să evităm eşecul. Pur şi simplu jucaţi şi veţi vedea la finl ce va fi. Şi ei sunt tot oameni, la fel ca noi” – a fost discursul lui Lorenzo D’Anna, antrenorul gazdelor.