Sport

Allison Van Uytvanck, jucătoarea de top 50 WTA care a recunoscut că e lesbiană. Cine e iubita ei

06.10.2018 | 18:04
Allison Van Uytvanck cu iubita ei, Greet Minnen, după victoria în fața lui Garbine Muguruza
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Alison van Uytvanck a oferit unul dintre cele mai neașteptate momente ale sezonului actual, după ce și-a îmbrățișat iubita la Wimbledon, după victoria obținută în turul 2 al turneului de iarbă britanic. Belgianca a recunoscut în fața presei că este lesbiană și că se iubește cu o altă sportivă cu trei ani mai tânără.

Alison și-a luat partenera în brațe imediat după victoria senzațională în fața lui Garbine Muguruza, scor 5-7, 6-2, 6-1, în turul 2 la Wimbledon, în contextul în care iberica era campioana en-titre a turneului britanic. Cea pe care a îmbrățișat-o sportiva belgiană este Greet Minnen, o altă jucătoare în vârstă de 21 de ani care este iubita lui Allison.

ADVERTISEMENT

Allison Van Uytvanck, despre relația ei cu Minnen: „Avem o relație foarte deschisă. Nu mă justific nimănui că sunt lesbiană”

Alisson se mândrește cu relația ei cu Greet, care o face fericită: „În curând ne vom muta împreună. Ne simțim foarte fericite împreună și asta este ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în fața lumii de ce este lesbiană sau homosexual, nu este ca și cum ar fi o boală. Avem o relație foarte deschisă, iar părinții mei sunt mândri de acest lucru. Acest lucru a fost foarte important pentru noi pentru că sprijinul ne-a făcut sa ne simțim mai bine. Nu găsesc că este un tabu, actuala mea relație mă face fericită”, a spus Alison Van Uytvanck, despre relația ei cu jucătoarea belgiancă de pe locul 1090 WTA.

Allison Van Uytvanck cu iubita ei, Greet Minnen

Alison Van Uytvanck a avut și un mesaj pe care să-l împărtășească lumii întregi: „Acum o să mă adresez copiilor și o să transmit un mesaj clar lumii: „fără agresiune”! Lumea trebuie să afle cu ce m-am confruntat în viață și ce dificultăți am întâmpinat până să ajung să am noroc. Lumea trebuie să afle și să înțeleagă durerea pe care a trebuit să o suport”, a mai spus Alison Van Uytvanck.

ADVERTISEMENT