News

Alocațiile pentru copii se măresc. Anunțul oficial al noului ministru al Muncii

24.12.2020 | 14:11
Alocațiile pentru copii se măresc. Anunțul oficial al noului ministru al Muncii
Cresc alocațiile pentru copii. Sursa foto: observator.ro
ADVERTISEMENT

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că Guvernul va respecta graficul de majorare a alocațiilor copiilor, astfel că de la 1 ianuarie 2021, alocațiile vor crește cu 20%.

Măsura era deja prevăzută într-o ordonanță de urgență adopotată de către Guvern în cursul acestui an, ordonanță prin care erau prevăzute majorări succesive ale alocațiilor care, în 2022, ar urma să fie duble față de nivelul de la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan a dat asigurări că graficul va fi respectat, iar banii necesari majorării alocațiilor vor fi cuprinși în bugetul de stat pe anul 2021.

Alocațiile copiilor se majorează de la 1 ianuarie

În privința alocațiilor, răspunsul este că suntem în cadrul ordonanței de urgență adoptată de Guvernul Orban, deci de Guvernul precedent și de la 1 ianuarie cu siguranță alocațiile vor crește cu 20% și de asemenea în momentul în care legea se reîntoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocațiilor pentru copii”, a declarat Raluca Turcan la preluarea mandatului de ministru al Muncii de la predecesoarea sa, Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

Ordonanța de urgență menționată a permis o primă creștere a alocațiilor cu 20% de la 1 august, cu plata mărită în luna septembrie.

Conform deciziei luate în Guvern, etapele în care vor fi creșteri la alocații, ele fiind deja în creștere pentru august, rămân în vigoare. În această lună, cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi tot 20% anul viitor, două la jumătatea anului și în 2022, ca să ajungem la 100% în 2022. Începând cu 2015 toate creșterile de alocații au fost ca urmare a inițiativelor PNL”, spunea Violeta Alexandru la începutul lunii septembrie.

Alocațiile copiilor au reprezentat unul dintre temele majore de dispută între guvernul Orban și majoritatea parlamentară a PSD. Aceasta din urmă a adoptat, la finele anului  trecut, o lege prin care era prevăzută dublarea alocațiilor, însă guvernul Orban a decis prorogarea aplicării ei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri