Fotbal international

Alphonso Davies, noua senzaţie de la Bayern Munchen, prieten bun cu un român. „Avea o viteză fantastică de mic”

15.08.2020 | 10:19
Alphonso Davies noua senzatie de la Bayern Munchen prieten bun cu un roman Avea o viteza fantastica de mic
Alphonso Davies, noua senzaţie de la Bayern Munchen, prieten bun cu un român. "Avea o viteză fantastică de mic". Foto: CBC.ca
ADVERTISEMENT

Canadianul Alphonso Davies este revelaţia lui Bayern Munchen din acest sezon. Jucătorul cumpărat de bavarezi de la clubul canadian Vancouver Whitecaps pentru 15 milioane de euro a devenit titular la numai 19 ani pe postul de fundaş stânga și a pus umărul la victoria istorică împotriva Barcelonei, scor 8-2. 

Impresia lăsată de tânărul fotbalist este una excepţională şi se poate spune că Bayern a dat o mare lovitură pe piaţa de mercato, pentru că valoarea lui Davies a ajuns acum la 60 de milioane de euro. 

ADVERTISEMENT

Alfonso Davies a luat ochii tuturor în meciul împotriva Barcelonei unde a creat de unul singur golul de 5-2. Canadianul a trecut ca un jalon de Semedo și a pătruns în forță în careu pentru a-i pasa lui Kimmich, aflat singur cu poarta goală.

VEZI VIDEO:

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Alphonso Davies e românul Nicolas Apostol

Unul dintre cei care cu siguranţă s-a bucurat mult pentru succesul lui Alphonso a fost românul Nicolas Apostol, fost coleg de clubul la din Vancouver cu vedeta bavarezilor.

ADVERTISEMENT

Însă drumurile lor s-au separat. Alphonso a dat lovitura în Germania, Nicolas e în State, la echipa Universităţii Connecticut.

Cum îl caracterizează pe Davies tatăl lui Apostol

Tatăl lui Nicolas, Chris Apostol, român plecat în Canada în primii ani după căderea regimului comunist, îl cunoaşte bine pe puştiul canadian de origini liberiene şi are o excelentă părere despre el. El a vorbit despre Alphonso Davies pentru Ziare.com

ADVERTISEMENT

În iarnă, de Sărbători a fost în Canada şi s-a întâlnit şi cu fiul meu. Au fost de mici aici la Vancouver, la echipă şi la nationalele de juniori ale Canadei. Alphonso e super băiat. Înainte să plece la Bayern, a venit de multe ori şi la mine în casă, îl considerăm de-al casei.”

Alphonso Davies, noua senzaţie de la Bayern Munchen, prieten bun cu un român. foto: facebook Nicolas Gabriel Apostol

Manchester United l-a avut în mână

„Chiar mă bucur foarte mult pentru el că a ajuns departe. Merita, are o viteză fantastică de când îl ştiu eu. De mic a avut un potenţial uriaş. Ei vorbesc mereu, ţin legătura, sunt buni prieteni. Din ce mi-a spus fiul meu a rămas tot la fel de modest, cu capul pe umeri”.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă cei de la Manchester United regretă acum că nu au fost ei cei care să apuce să îl transfere pe puştiul din Canada, văzând explozia total neaşteptată a acestuia.

ADVERTISEMENT